Asito initiatiefnemer Nationaal Integratie Diner

Asito initiatiefnemer Nationaal Integratie Diner

Vijfentwintig Nederlandse topbedrijven gaan samen hun schouders zetten onder het verbinden van culturen in hun bedrijven. Dit doen ze door deel te nemen aan het zogenoemde Nationaal Integratie Diner. De bedrijven – waaronder Ernst & Young, Nationale Nederlanden, Schiphol Groep, KPMG en Corio – hebben hiervoor woensdagavond 30 mei een gezamenlijk manifest ondertekend.

5.000 dinertafels ‘vullen’

Hiermee geven zij aan dat zij zich gaan zich inzetten voor het evenement waarbij duizenden mensen uit verschillende culturen elkaar ontmoeten. Doel van het Nationaal Integratie Diner is om op woensdag 10 oktober in heel Nederland maar liefst 5.000 dinertafels te ‘vullen’. Hiermee wordt bijgedragen aan duurzame verbindingen op de werkvloer. Initiatiefnemers van het diner zijn de bedrijven Asito en &samhoud.

Niet ondanks, maar dankzij verschillen topprestatie

Door deel te nemen aan het Nationaal Integratie Diner kunnen organisaties bijdragen aan het positief inzetten van de aanwezige culturele diversiteit. “Bij Asito werken 10.000 mensen van meer dan 90 nationaliteiten”, vertelt Ron Steenkuijl, commercieel directeur van Asito: “We laten dagelijks zien dat we met zo’n diverse groep elke dag een topprestatie kunnen leveren. Niet ondanks de verschillen, maar dankzij.“

Salem Samhoud, directeur van &samhoud is het hiermee eens. “Wij geloven in de kracht van diversiteit en complementariteit. Samen eten zorgt voor verbinding tussen medewerkers. In ons land moeten we niemand uitsluiten en moet alle creativiteit worden benut.”

Dineren thuis of op kantoor

Deelnemende bedrijven organiseren onder de koepel van het Nationaal Integratie Diner hun eigen diners waarbij personeelsleden met uiteenlopende achtergronden elkaar ontmoeten en van elkaar leren.

Hierbij dineren werknemers met verschillende culturen en hiërarchische posities samen op kantoor, bij medewerkers thuis of op centrale locaties. Naast de vijfentwintig deelnemende organisatie kunnen ook andere geïnteresseerde bedrijven meedoen. Zij kunnen zich aanmelden via www.nationaalintegratiediner.nl.

Informatie: www.asito.nl

Reageren?