Versnelde groeistrategie holding EW Facility Services

Bas Cornelissen, de nieuwe Algemeen Directeur van EW Facility Services (l) en Bas Haagen, Commercieel Directeur

De holding van EW Facility Services, de huidige nummer zeven op de lijst van Nederlandse schoonmaakbedrijven, gaat de komende vijf jaar investeren in uitbreiding van haar activiteiten om een versnelde groei te realiseren naar 125 miljoen euro.

Met deze groeistrategie verwacht het concern met 3500 werknemers haar marktleiderschap op het gebied van beleving en facility management verder uit te bouwen. Henk den Hollander, de huidige algemeen directeur van EW Facility Services, gaat inherent hieraan participeren in de holding, CIRE, naast de oprichter en grootaandeelhouder Eric Wentink.

Groeikansen facilitaire diensten

De holding gelooft sterk in de groeikansen van de facilitaire diensten aangeboden door EW Facility Services en zusterbedrijven, in schoonmaken, handel, uitzenden en facility management.

De succesfactor van het concern, dat in 20 jaar autonoom groeide naar een omzet van 70 miljoen euro, ligt volgens Wentink en Den Hollander in de overtuiging dat de facilitaire diensten van het concern een positieve bijdrage leveren aan beleving. Deze overtuiging, die aan de wieg staat van de oprichting van het concern en tot marktleiderschap in de hotelbranche resulteerde, sluit op dit moment breed aan op de facilitaire trends in de markt, waarin beleving mede door het Nieuwe Werken een steeds belangrijkere rol speelt.

Investeren

Om de groeistrategie te kunnen realiseren gaat CIRE jaarlijks een fors bedrag vrij maken ter investering in de huidige activiteiten. De focus ligt hierbij op het ontwikkelen en implementeren van informatietechnologie binnen de operationele organisatie van bedrijven om verbeteringen te realiseren in klantbeleving, kwaliteit, werkdruk en flexibilisering van kosten.

Daarnaast gaat CIRE actief op zoek naar overnamekandidaten die mogelijkheden scheppen op het gebied van innovatie binnen facility management.  Hiermee beoogt CIRE zowel een uitbreiding als een kwalitatieve verbetering van haar dienstenaanbod.  CIRE verwacht met haar groeistrategie binnen vijf jaar haar omzetportefeuille van 70 miljoen naar 125 miljoen euro te laten expanderen.

Nieuwe algemeen directeur

Binnen CIRE neemt Henk den Hollander, naast zijn aandelenbelang, de positie aan van directeur. Hij verlaat hiermee zijn positie als Algemeen Directeur van EW Facility Services. Per 1 juli a.s. wordt Bas Cornelissen de nieuwe Algemeen Directeur van EW Facility Services, voorheen Operationeel Directeur van de facilitair dienstverlener.

Cornelissen gaat een driekoppige statutaire directie vormen met Bas Haagen, Directeur Marketing en Sales, en Maaike Ligtenstein-van Bree, HR Directeur. Het management team zal daarnaast bestaan uit de drie huidige districtsdirecteuren Leon de Jong, Rimco van Dijk en José Witteveen. De huidig Financieel Directeur van EW Facility Services Marco Vriezekolk gaat de rol aannemen van  Financieel Directeur van de holding.

Informatie: www.ew.nl

Reageren?