Schoonmaakmakelaar Reyk van Veen neemt afscheid

Golf

Onlangs heeft Reyk van Veen afscheid genomen als voorzitter van de Stichting van Gecertificeerde Makelaars in Schoonmaakdienstverlening (VMS).

Hoewel een schoonmaakman pur sang, is Reyk van Veen zijn carrière niet in de schoonmaakbranche begonnen.

Zo werkte hij van 1976 tot 1992 als manager van bungalowparken Het Roekenbosch in Blitterswijck en Hoog Vaals te Vaals. In die functies kreeg hij te maken met een eigen schoonmaakdienst en uitbestede schoonmaak.

Schoonmaakconsultancy

Van 1992 tot 1996 was Van Veen facilitair manager bij DSM in Geleen. Vervolgens begon hij in zijn woonplaats Vaals een eigen adviesbureau voor schoonmaakdienstverlening: Van Veen Schoonmaak Consultancy.

Reyk is in 1996 als een van de eerste adviseurs – zo niet als eerste adviseur – beëdigd door de rechtbank Maastricht als Makelaar in Schoonmaakdienstverlening. Begin 2001 kwam een einde aan de beschermde titel “makelaar”. Dat was een tegenslag voor de in 1995 opgerichte VMS, die de verbindende schakel vormt tussen de opdrachtgever of gebouwbeheerder en het schoonmaakbedrijf.

Kwaliteitscertificaat

De afschaffing van de beschermde titel makelaar – en de beëdiging – was voor de VMS het sein om een persoonsgebonden certificering op basis van de norm EN 450132 via Det Norske Veritas (DNV) in te stellen die tot op de dag van vandaag geldt als hèt kwaliteitscertificaat voor makelaars in schoonmaakdienstverlening.

In deze voor de makelaars roerige periode is Reyk voorzitter geworden van VMS.
Hij werd daarmee na Ton Witteman, Henri Netjes en Piet van Leijen in 2000 formeel de vierde voorzitter van de VMS.

Aan dat voorzitterschap is onlangs na 13 jaar een eind gekomen. Reyk wil het rustiger aan doen en zich wat meer op zijn hobby’s richten, waaronder golf en de bevordering van de wijncultuur in ons land.

De gecertificeerde makelaars zijn hem in de verschillende ontwikkelingsfases van VMS veel dank verschuldigd. Hij heeft zich altijd professioneel opgesteld en VMS in rustiger vaarwater gebracht. Daarbij heeft hij zich altijd opgesteld als een echte intermediair: bemiddelend en laverend tussen de partijen.

Informatie: www.schoonmaakmakelaar.nl

 

Reageren?