Carling traint leermeesters gevangenissen

Carling leidt leermeesters Schoonmaak PI op

Carling Opleidingen heeft 8 leermeesters/begeleiders schoonmaak getraind voor diverse penitentiaire inrichtingen in Nederland. Deze leermeesters gaan, onder begeleiding van Carling, gedetineerden in hun dagelijkse werkzaamheden als schoonmaker trainen en begeleiden naar een MBO-diploma.

Schoonmaak is voor een gedetineerde een privilege in een penitentiaire inrichting. Het wordt hen alleen gegund als zij zich gedragen conform de eisen die gesteld worden. Zo niet, is het einde schoonmaakbaan en gewoon 23 uur per dag in de cel.

Dat is een goede motivator want schoonmakers in een PI hebben relatief veel bewegingsvrijheid en sociale contacten. Er is dan ook geen gebrek aan kandidaten die willen deelnemen aan de opleiding.

Leermeester gaan gedetineerden trainen

Gerard Spoor, directeur Carling: “We hebben de dame en heren getraind om het vaktechnische deel van de opleiding met de juiste bagage te kunnen gaan verzorgen. Het is belangrijk dat deze leermeesters goed onderlegd zijn aangezien ze straks de gedetineerden in de praktijk gaan trainen.

“We gaan hen begeleiden en sturen in de uitvoering van hun taak en zullen ze met raad en daad bijstaan. Dat geeft veel vertrouwen voor de leermeesters, garandeert een goed eindresultaat en is een hele mooie uitdaging voor ons. Samen met leermeesters gaan we zorgen dat er uiteindelijk een uitstroom van gediplomeerde schoonmakers uit de diverse PI’s gaat plaatsvinden die dan in de maatschappij aan de slag gaan.”

Informatie: www.carling.nl

Reacties

Één reactie op “Carling traint leermeesters gevangenissen”

  1. Vloerkleed reinigen Rotterdam18 september 2012 om 18:40

    Zeer leuk initiatief dat opgezet is binnen de schoonmaak sector! Zo dragen de gedetineerde ook hun steentje bij in de samenleving.

Reageren?