Van Houtum vijfde keer Best Managed Company

Van Houtum Best Managed Companies

Papierproducent Van Houtum uit Swalmen behoort ook dit jaar tot een van de beste geleide bedrijven van het midden- en grootbedrijf van Nederland. Dat maakte Deloitte deze week bekend.

De kwalificatie maakt onderdeel uit van het ‘Best Managed Companies’ programma dat Deloitte in samenwerking met TiasNimbas Business School en VNO-NCW organiseert. Deloitte concludeert dat de groep Best Managed Companies 2012 goed scoort op het thema innovatie.

Lof voor Satino Black-concept

Ook Van Houtum werd hierom geprezen. De jury was vol lof over het Satino Black concept. Satino Black is de naam van het eerste en enige hygiënepapier ter wereld dat is gecertificeerd volgens de Cradle to Cradle criteria.

Met Satino Black is echter niet alleen een product op de markt gezet, maar een compleet Cradle to Cradle-concept. Algemeen directeur Bas Gehlen van Van Houtum zegt hierover: “Steeds meer bedrijven en organisaties stellen MVO-doelstellingen en staan tegelijkertijd voor de uitdaging om betrokkenheid rondom maatschappelijk verantwoord ondernemen bij medewerkers te creëren.

“Daarom ondersteunt Van Houtum de klant met een gedurfde marketingcampagne bij de communicatie van zijn MVO-beleid, waardoor de klant niet alleen makkelijk zijn MVO-doelstellingen behaalt, maar ook bewustzijn en betrokkenheid op het gebied van duurzaamheid creëert bij zowel medewerkers als bezoekers.”

Verankerde ondernemingsstrategie

Van Houtum viel verder op door de sterke, zowel intern als extern verankerde duidelijke ondernemingsstrategie die consequent wordt doorgevoerd. “De strategie en filosofie van maatschappelijk verantwoord ondernemen is sterk verankerd in het bedrijfsproces”, stelt het juryrapport, “alle medewerkers hebben hun eigen rol en verantwoordelijkheid hierin. MVO wordt in alle lagen van het bedrijf uitgedragen, op alle niveaus is men hiermee bezig. Medewerkers zijn trots om bij dit bedrijf te werken.” 

Deloitte

Deloitte organiseerde het Best Managed Companies programma voor de vijfde maal. Van Houtum deed dit jaar voor de vijfde keer mee en werd door de kritische jury wederom geselecteerd tot de groep best geleide bedrijven.

Hiervoor beoordeelde Deloitte de strategie, de bedrijfsvoering en de resultaten van de organisatie. In totaal meldden zich dit jaar 152 bedrijven aan. De landelijke jury koos uiteindelijk de 72 ondernemingen die een jaar lang de titel ‘Best Managed Company’ mogen voeren. 

Informatie: www.vanhoutum.nl

Reageren?