Omzetstijging Vebego in 2011 ondanks pittig jaar

Hago Next

Door stevige economische tegenwind was 2011 voor Vebego een pittig jaar. Niettemin heeft dit internationale familiebedrijf in facility services, personeelsdiensten en gezondheidszorg vorig jaar een gemanagede jaaromzet* behaald van 1.136 miljoen euro.

Dit is een stijging van bijna 13,7% ten opzichte van 2010. De EBIT groeide minder sterk dan verwacht; met 7,6% naar 28,9 miljoen euro. Zo blijkt uit het zojuist verschenen Jaarverslag 2011 van Vebego.

Kansen in de zorgmarkt

Ondanks de economische tegenwind ontwikkelden nieuwe activiteiten zich naar wens en bieden deze goede vooruitzichten voor de komende jaren. Zo spot Vebego volop kansen in de zorgmarkt.

Zorgorganisaties zoeken een gedegen aanpak van complexe vraagstukken als personeelstekorten, betaalbaarheid van de zorg en de strijd om de kritische consument. Oplossingen van Vebego-bedrijven die focussen op gestroomlijnde bedrijfsvoering en hospitality sluiten hier perfect op aan.

Zo is er in 2011 met succes een slim automatiseringssysteem geïmplementeerd bij een thuiszorgorganisatie wat de rentabiliteit hiervan duidelijk heeft verbeterd. Verder biedt onder andere het programma ‘Glansrijk gastvrij’ een antwoord op de toenemende vraag van zorginstellingen hoe invulling te geven aan gastvrijheid.

Hago Next

In de Facility Services-markten zijn en blijven de concurrentie en de prijsdruk hevig. De Vebego-bedrijven handhaven zich in deze moeilijke markt over het algemeen goed. Onder meer met nieuwe initiatieven in 2011, zoals het ‘fair cleaning concept’ Hago Next, proberen de Vebego-bedrijven de markt te veranderen en een duurzamer perspectief te geven.

Hoewel de Wet Werken Naar Vermogen geen doorgang vindt in januari 2013, blijft de problematiek actueel. Vebego blijft zich daarom actief oriënteren op de rol die zij hierin kan nemen.

Vebego-dochter Care hoog genoteerd voor Beste Werkgever van België

Goed nieuws kwam er uit België. Daar is Vebego-dochter Care hoog genoteerd in de verkiezing Beste Werkgever van België. Bovendien wist het bedrijf voor de derde keer op rij de Rode Kruis Solidariteits Award in de wacht te slepen; een prijs voor maatschappelijke solidariteit. Daarnaast behoorde Care in 2011 tot de top 3 van Women@Work, een award voor bedrijven die actief vrouwen steunen om de top van het bedrijf te bereiken.

Broos herstel Personeelsdiensten weer onder druk

De vooruitzichten voor Personeelsdiensten waren in 2011 minder positief. Daarom koos Tence voor een nieuwe strategie met als centrale thema’s: leveringsbetrouwbaarheid, meedenken met de klant over personeelsinzet en -beleid en het waarmaken van ambities van de flexmedewerkers.

Alpha D³-Fogging

Ook de dienst Products & Systems ondervond economische hinder. Wel was hier een kleine omzetgroei te zien, mede door initiatieven als de Alpha D³-Fogging®-desinfectiemethode waarmee effectief MRSA-uitbraken bestreden kunnen worden.

Dochter Alpheios verkreeg hiermee als eerste en enige organisatie in Nederland een toelating voor virusbestrijding in de gezondheidszorg.

Ronald Goedmakers: Geloof in vooruitgang van morgen

Ronald Goedmakers, voorzitter raad van bestuur van Vebego: “Hoewel er een stevige economische tegenwind stond, kijk ik terug op een goed en initiatiefrijk 2011. Onze omzet steeg en we zijn winstgevend gebleven.

“Daarnaast staan er veel mooie projecten op stapel die het geloof in en de vooruitgang van morgen nog maar eens onderstrepen. Ik zie de toekomst dan ook met vertrouwen tegemoet. Ook in een recessie moeten we blijven investeren in denken en doen voor de lange termijn. Alleen dan kun je als organisatie het hoofd boven water houden.”

Informatie: www.vebego.nl

Reageren?