Parlement schoonmakers reikt Gouden Veldflessen uit

Khadija Tahiri, president van het FNV-schoonmaakparlement

In ‘De Burcht’, het oude gebouw van de Algemene Nederlandse Diamantbewerkersbond, sprak het Schoonmakersparlement over het ‘Kunduz-akkoord’. De schoonmakers vrezen de ondoordachte en snoeiharde bezuinigingen uit Den Haag.

Ze besloten de verkiezingen niet lijdzaam af te zullen wachten, maar de komende maanden in actie te komen. Als startschot werden vandaag ‘Gouden Veldflessen’ uitgereikt aan de politieke partijen die Nederland de sociale woestijn in sturen.

Schoonmakers laten zwaar bevochten vooruitgang niet afpakken

“Wij hebben zestien weken geknokt voor vooruitgang. Die laten we niet afpakken door onbesuisde bezuinigingen. Wij gaan niet lijdzaam afwachten.” zegt Khadija Tahiri de gekozen president van het Schoonmakersparlement. Ze vervolgt: “Van belasting moeten betalen over reiskostenvergoeding tot een extreem hoog eigen risico bij ziekte, van gepensioneerde schoonmakers die enkele maanden geen AOW krijgen tot de BTW die omhoog gaat. Dat pikken we niet!”

Schoonmakersparlement

Tahiri en het Schoonmakersparlement nodigden alle politieke partijen uit om hun plannen toe te lichten. SP en PvdA waren aanwezig; ChristenUnie en GroenLinks kwamen niet, maar reageerden schriftelijk. SGP, D66 en CDA zegden af, PVV; VVD, Hero Brinkman en de PvdD reageerden niet.

De schoonmakers reikten de ‘Gouden Veldflessen’ uit aan de Kunduz-coalitie. “Als je zulke slechte keuzes maakt als de Kunduz-coalitie, dan heb je een zonnesteek en is het verstandig om eens wat water te drinken.”

International Justice for Janitors Day

Het Schoonmakersparlement viert vandaag bovendien International Justice for Janitors Day, de internationale dag van actievoerende schoonmakers over de hele wereld.

Vanmiddag steken de schoonmakers hun stakende Amerikaanse collega’s uit Houston een hart onder de riem. De schoonmakers bezoeken om 14.30 uur schoonmaakbedrijf ISS in Utrecht. ISS is het grootste schoonmaakbedrijf ter wereld en is één van de bedrijven die de Amerikaanse schoonmakers dwars zitten.

Door: Marco van Moort

Informatie: www.fnvbondgenoten.nl

Reageren?