Geslaagd Open Huis en afscheid Ad van Oversteeg bij Overmat

Overmat open huis

Op 15 juni j.l. nam Overmat, na meer dan 30 jaar bevlogen ondernemerschap en ongekende passie, afscheid van oprichter en oud-directeur Ad van Oversteeg. Als grondlegger van Overmat Industries B.V. heeft hij een grote rol gespeeld bij de groei en ontwikkeling van dit bedrijf. Voor hem is de tijd aangebroken om te gaan genieten van zijn welverdiende vrije tijd.

Maar zijn afscheid betekent niet stoppen met werken. Ad zal zijn jongste dochter Saskia ondersteunen bij het oprichten van haar bedrijf. Zij is kunstenares en maakt illustraties.

Zijn zoon Jeroen van Oversteeg heeft de scepter twee jaar geleden van Ad overgenomen en zal met zijn team medewerkers ervoor zorgen dat Overmat zich verder blijft ontwikkelen. Het exportgebied waar Ad zich mee bezig hield is inmiddels overgenomen door zijn opvolger Jeroen Witmont.

Het ontstaan en verloop van Overmat

Op 1 mei 1981 heeft Ad van Oversteeg Overmat opgericht met de introductie van het
Woodboy-systeem: een verhuurconcept met een set parketschuurmachines met de daarbij
behorende schuurmaterialen en afwerkings- en onderhoudsproducten.

Dit systeem was verkrijgbaar bij de DHZ zaken, verhuurbedrijven en verf- en behang speciaalzaken. Dit systeem was een groot succes, en al snel werd een vestiging van Overmat in Duitsland geopend.

Na verloop van tijd ontstond vraag vanuit de parketvakhandel voor de Woodboy machine en de daarbij behorende afwerkings- en onderhoudsproducten. Op dat moment is speciaal voor de vakhandel het merk Floorservice ontstaan.

Op dat moment is ook het product hardwasolie in het assortiment opgenomen en is Overmat haar assortiment Floorservice steeds meer toe gaan spitsen op de eisen van de professionele verwerker in binnen- en buitenland. Zo werd Overmat een volwaardige speler voor parketteurs, de parketgroothandel en parketproducenten.

Gestopt met bouwmarktketens

Eind 2002 is de beslissing genomen te stoppen met bouwmarktketens als doelgroep en is
het Duitse bedrijf in het pand in Waspik geïntegreerd. Het roer werd volledig omgegooid en
het assortiment verder aangepast.

Sinds dat jaar zijn er twee hoofdtakken binnen Overmat, namelijk de productgroep voor houten vloeren en de productgroep voor betonvloeren. Het Floorservice assortiment spitst zich toe op de tak houten vloeren, en blijft in ontwikkeling op het gebied van (trend)producten en assortiment bijbehorende artikelen.

Betonvloeren

Met de tak betonvloeren zijn twee topmerken van machines in huis gehaald, waar Overmat exclusief in de Benelux dealer van is. Om vloeren op te ruwen, te frezen en lijm en coatings te verwijderen voert Overmat het Zwitserse merk Airtec.

Om beton- en natuursteenvloeren te schuren en te polijsten is het Zweedse merk HTC in huis. Uiteraard aangevuld met aanverwante artikelen, zoals schuurmaterialen, tapijtstrippers, boenmachines en benodigde accessoires. Met deze machines en producten worden o.a. betonvloeren bedrijven, slopers, projectinrichters, boor- en zaagbedrijven en natuursteenbedrijven bediend.

Vele demonstraties tijdens Open Huis

Tijdens deze dag opende Overmat met trots haar deuren om de ruim 30 jaar aan ervaring,
service en producten te delen. Gedurende de dag waren doorlopend demonstraties van o.a.
een oliestraat met de Floorservice Hardwasolie en de laatste trend kleuren uit het
Floorservice assortiment. Maar ook beton frezen met Airtec machines, beton schuren en
polijsten met HTC machines en een presentatie van de spectaculaire HTC 1500 en HTC
2500 machines.

Een goede doorloop van zeer geïnteresseerde bezoekers gedurende de demonstraties en
een grote opkomst bij het officiële afscheid van Ad van Oversteeg maakten deze dag
bijzonder geslaagd.

Lees ook het artikel ‘Parketonderhoud’

Informatie: www.overmat.nl

Reageren?