HWS Hoogwerkerverhuur opent IPAF opleidingscentrum

Op woensdag 4 juli j.l. vond bij HWS Verhuur in Noordwijk de feestelijke opening plaats van het nieuwe IPAF opleidingscentrum voor de bediening van hoogwerkers.

Directie en medewerkers zijn maar wat trots op deze nieuw in gebruik genomen opleidingslocatie. HWS Verhuur startte in 1978 onder de naam HoogWerkerSpecialist met het verhuren van hoogwerkers.

Inmiddels is HWS Verhuur uitgegroeid  tot een hoogwerkerverhuurbedrijf met een aanbod van meer dan 900 machines in vele variëteiten.

IPAF

HWS Verhuur sloot zich begin 2010 als lidbedrijf aan bij de IPAF (International Powered Access Federation). Kort daarna werd ook de aanvraag ingediend om een licentie te verkrijgen als IPAF gecertificeerd opleidingscentrum.

IPAF is een internationale ledenfederatie binnen de hoogwerker industrie die de belangen van haar ruim 900 leden behartigt en daarnaast een volledig opleidingsprogramma ontwikkeld heeft voor de bediening van hoogwerkers.

Praktijkgerichte training

Het is een praktijkgerichte training die ontwikkeld is in nauwe samenwerking met vele IPAF lidbedrijven, overwegend hoogwerkerfabrikanten, dealers, importeurs en verhuurbedrijven van hoogwerkers.

“Door de jaren heen zijn hoogwerkers complexer geworden en is de noodzaak tot veilig werken op hoogte met hoogwerkers alleen maar toegenomen; daarbij heeft HWS Verhuur veiligheid hoog in het vaandel staan. We doen er alles aan om onze hoogwerkers zo veilig mogelijk te verhuren.

“Daarbij is het ook van het grootste belang dat de bediening van de hoogwerkers op een veilige, efficiënte en deskundige manier gebeurt. Het IPAF opleidingsprogramma biedt die waarborg als geen ander en was voor ons dus een bewuste en logische keuze” aldus Toby van de Kooij en Paul van Boven, de twee directeuren en eigenaren van HWS Verhuur.

Na een aanloopperiode, waarin de opleidingstak professioneel “op poten” werd gezet, werd eind 2010 daadwerkelijk gestart met het geven van IPAF opleidingen voor het bedienen van hoogwerkers in alle categorieën.

HWS Verhuur reeds vele honderden cursisten succesvol opgeleid

Inmiddels heeft HWS Verhuur reeds vele honderden cursisten succesvol opgeleid middels de beproefde IPAF methodiek. Met de opening van het nieuwe professionele trainingscentrum wordt verder ingespeeld op de groeiende vraag naar professionele en kwalitatief hoogstaande opleidingen.

De nieuwe locatie biedt nu dus ook de mogelijkheid voor indoor trainingen waardoor onder alle weersomstandigheden de cursussen plaats kunnen vinden.

Theorie en praktijk

De IPAF opleidingen duren doorgaans een volle dag en bestaan uit een theorie- en praktijkgedeelte gevolgd door een individueel examen. Geslaagde cursisten ontvangen een IPAF certificaat en een hoogwerkerlicentie in de vorm van de bekende PAL Card (Powered Access License).

De PAL Card wordt door vele industrieën wereldwijd erkend en heeft een geldigheidsduur van 5 jaar. Het IPAF opleidingsprogramma is door de Duitse TÜV gecertificeerd overeenkomstig de ISO norm 18878.

Informatie: www.hws.nl, www.ipaf.org/nl

Reageren?