DiBO kiest voor groen

DiBO gaat voor groen

Reeds vier jaar geleden showde DiBO NV op de Interclean haar nieuwste groene ontwikkeling,  de hoogtechnologische GreenBoiler. Twee jaar daarna pakten ze opnieuw uit onder het thema Clean Green, ditmaal met de JMB-HWWC een hogedrukreiniger met ingebouwd druk-vacuümsysteem. Nu vier jaar later zetten we wederom een ‘groene’ machine op de markt, de DiBO JMB-M, heetwater hogedruktrailer.

Deze is niet enkel van binnen groen, maar ook van buiten. Want DiBO kiest resoluut voor groen. Lente fris groen is immers de nieuwe kleur waarin DiBO haar machines voortaan op de markt zal brengen.

Pierre van den Borne, algemeen directeur van de DiBO groep: ‘Onze nadruk ligt reeds jaren op het ontwerpen van milieuvriendelijke machines, het was dan ook een logische stap om dit mee te nemen in het uiterlijk.’

Heetwater-hogedrukreiniger

De eerste machine die in deze kleur op de markt wordt gebracht is de nieuwe DiBO JMB-M heetwater hogedrukreiniger, welke in diverse motor/pompcombinaties uitgevoerd zal worden, allen met een industriële dieselmotor met intercooling.

Dit systeem maakt gebruik van het aanwezige aanvoerwater uit het ingebouwde waterreservoir van 500 liter, om de motor te koelen. Hierdoor wordt het water uit de tank voorverwarmd wat een energiebesparing oplevert van maar liefst 15% op de brandstof van de brander.

Brandstofbesparing

Tel hierbij de 18% brandstof besparing van de GreenBoiler, die als vanzelfsprekend ook in deze trailers wordt gebruikt om het water op temperatuur te krijgen en je krijgt een totale brandstofbesparing van maar liefst 33%.

Naast de intercooling is er ook een extra luchtkoeling t.b.v. van het motorcompartiment aanwezig, welke in combinatie met de intercooling zorgdraagt voor de perfecte koeling van de motor onder alle weersomstandigheden.

Naast de intercooling is er ook een extra luchtkoeling t.b.v. van het motorcompartiment aanwezig, welke in combinatie met de intercooling zorgt draagt voor de perfecte koeling van de motor onder alle weersomstandigheden.

Standaard is de DiBO JMB-M trailer uitgerust met:

  • een ingebouwde watertank van maar liefst 500 liter
  • dieseltank van 85 liter
  • een uitwasbare waterfilter
  • 2 haspels: één met 25 meter aanvoerslang en de andere met 40m hogedrukslang.

De sturing controleert brandstofpeil, olietemperatuur, watercapaciteit en de brander
Daarnaast is de trailer volledig geluidsgeïsoleerd middels een hoogwaardige dubbelwandige rotatie gegoten polyethyleen behuizing en isolerende luchtkanalen die er voor zorgen dat het geluidsniveau onder de 85dB blijft.

Informatie: www.dibo.com

Reacties

Één reactie op “DiBO kiest voor groen”

  1. Ultra Service B.V.13 juli 2012 om 09:40

    Super ontwikkeling! Meervoudig langdurig rendement, goed voor alle betrokkenen!

Reageren?