Asito ingezet bij evenementen Olympisch Stadion

Asito - Olympisch Stadion

Het Olympisch Stadion wil zich breder wegzetten als unieke locatie voor allerhande evenementen, concerten en sportactiviteiten. Afgelopen jaar was het Olympisch Stadion toe aan een grote professionaliseringslag. Asito heeft ingeschreven op de Evenement Case van het Stadion en kwam als beste uit de bus.

Al sinds enige jaren werken het Olympisch Stadion en Asito samen. De kantoren, facilitaire ruimtes, vergaderzalen, het museum, allemaal worden ze onderhouden door Asito.

Een monument met historie

Het begon allemaal met het Olympisch hockeytoernooi. In 1928 vonden namelijk de eerste Olympische Spelen plaats in het Olympisch Stadion van Amsterdam. Het Olympisch Vuur werd tijdens deze spelen voor de eerste keer ontstoken. Een Nederlandse uitvinding en een bijzonder object dus.

Het Olympisch Stadion stond niet leeg na afloop van de Olympische Spelen – integendeel. Het Nederlands Elftal heeft hier 77 thuiswedstrijden gespeeld. Naast een sporttempel groeide het Olympisch Stadion uit tot een nationaal verzamelpunt, waar feesten werden gevierd en herdenkingen plaatsvonden. Koningin Juliana werd in het Olympisch Stadion binnengehaald als nieuwe vorstin, maar ook de eerste Dodenherdenking na de Tweede Wereldoorlog vond plaats in het Olympisch Stadion.

Informatie: www.asito.nl

Reageren?