Nationaal Integratiediner houdt informatiebijeenkomsten

Nationaal Integratie Diner

Het Nationaal Integratiediner, waarbij op 10 oktober 2012 op 5.000 plaatsen door heel Nederland diners worden georganiseerd, organiseert de komende vier weken acht informatiebijeenkomsten.

Tijdens deze bijeenkomst wordt de opzet van het Nationaal Integratiediner toegelicht en is er ruimte om vragen te stellen. Alle geïnteresseerde organisaties zijn vrijblijvend uitgenodigd om deze kosteloze bijeenkomst bij te wonen.

Nationaal Integratiediner

Het Nationaal Integratiediner wordt gehouden op woensdag 10 oktober a.s. en bestaat uit diners waarbij de deelnemers praten over elkaars culturen en andere verschillen. Diners worden georganiseerd door bedrijven, instellingen en verenigingen en kunnen plaatsvinden bij collega’s thuis, op de werkvloer en regionale hotspots.

‘Proef de kracht van het verschil’ is het motto van het Nationaal Integratiediner van 2012. Het Nationaal Integratiediner wil de verschillen tussen mensen benutten, mensen verbinden en zo betere samenwerking en wederzijds begrip kweken. Meedoen levert voor organisaties een verbeterde teamspirit op en zorgt voor nieuwe ideeën en inzichten.

Asito en &samhoud

Naast de kosten voor het eten zelf zijn er geen kosten aan het evenement verbonden. Het doel is om dit jaar tienduizenden mensen met elkaar in verbinding te brengen aan 5.000 tafels. Uiteindelijk wil het Nationaal Integratiediner zo bijdragen aan duurzame verbindingen op de werkvloer. Initiatiefnemers van het diner zijn de bedrijven Asito en &samhoud.

Bijeenkomsten

Om zoveel mogelijk organisaties te bereiken, organiseert het Nationaal Integratiediner verschillende bijeenkomsten door het hele land. Alle bijeenkomsten zijn van 10.00 tot 11.00 uur en vinden plaats op Asitokantoren.

  • Dinsdag 31 juli, Van der Madeweg 1-3, Amsterdam
  • Donderdag 2 augustus, Kanaaldijk Noord 109 C, Eindhoven
  • Maandag 6 augustus, Vlambloem 61, Rotterdam
  • Vrijdag 10 augustus, Bornholmstraat 78, Groningen
  • Woensdag 15 augustus, Hanzeweg 45, Deventer
  • Dinsdag 21 augustus, Telfordstraat 40, Zwolle
  • Woensdag 22 augustus, Josink Hofweg 10, Enschede
  • Vrijdag 24 augustus, Tiber 36-38, Den Haag

Positief inzetten van culturele diversiteit

Door deel te nemen aan het Nationaal Integratiediner kunnen organisaties bijdragen aan het positief inzetten van de aanwezige culturele diversiteit.

Ron Steenkuijl, commercieel directeur Asito: “ Bij Asito werken 10.000 mensen van meer dan 90 nationaliteiten. We laten dagelijks zien dat we met zo’n diverse groep elke dag een topprestatie kunnen leveren. Niet ondanks de verschillen, maar dankzij. “

Salem Samhoud, directeur van &samhoud is het hiermee eens. “Wij geloven in de kracht van diversiteit en complementariteit. Samen eten zorgt voor verbinding tussen medewerkers. In ons land moeten we niemand uitsluiten en moet alle creativiteit worden benut”.

Deelnemende organisaties

Deelnemende bedrijven organiseren onder de koepel van het Nationaal Integratiediner hun eigen diners waarbij personeelsleden met uiteenlopende achtergronden elkaar ontmoeten en van elkaar leren. Hierbij dineren werknemers met verschillende culturen en hiërarchische posities samen op kantoor, bij medewerkers thuis of op centrale locaties.

Organisaties die op dit moment hebben aangegeven mee te doen zijn onder andere KPMG, Albron, Ernst & Young, Schiphol Group, Corio, Sodexo, en Nationale Nederlanden. Ook andere geïnteresseerde organisaties kunnen meedoen en zullen worden voorzien van alle benodigde informatie en middelen om de diners te organiseren.

Informatie: www.nationaalintegratiediner.nl

Reageren?