Van Hoof nieuwe directievoorzitter CSU

CSU

De Raad van Commissarissen van CSU gaat John van Hoof (52) benoemen tot nieuwe directievoorzitter. De aanstelling vindt plaats na een gedegen verkenning door de RvC en de zittende directie. De aandeelhouders, waaronder grootaandeelhouder de familie Van der Heijden, hebben daarmee ingestemd tijdens de Algemene vergadering van Aandeelhouders. Ook de Ondernemingsraad is positief over de benoeming.

John van Hoof heeft ruime ervaring in branches waar het om mensenwerk gaat, ook in de schoonmaakbranche. Hij bekleedde diverse financiële functies waarna hij sinds 2004 als algemeen directeur eindverantwoordelijk is voor Zorg van de Zaak Netwerk B.V. (voorheen arbodienst Maetis), met bijna € 100 miljoen omzet een top 3 speler in deze markt.

Positionering CSU en Tzorg verder vormgeven

Jacques Teelen, voorzitter van de Raad van Commissarissen: ‘John van Hoof is een ervaren bestuurder. Met hem halen we een directievoorzitter in huis die past bij de organisatie. Hij kan de positionering van CSU in de schoonmaakmarkt en van Tzorg in de thuiszorgmarkt verder vormgeven en onze ambities realiseren.’

Van Hoof treedt op 1 september a.s. in dienst als statutair directeur en neemt na een uitgebreid inwerk- en kennismakingstraject in de loop van het najaar het stokje over van Frie van Hulten. Na 12 jaar leiding te hebben gegeven aan de directie, treedt Van Hulten terug in verband met zijn aanstaande pensionering.

Frie van Hulten blijft als adviseur verbonden

Hij blijft nog een beperkte periode als adviseur aan CSU verbonden. Onder zijn leiding groeide CSU in de afgelopen 12 jaar van ca. € 100 miljoen naar € 300 miljoen omzet en behaalde het bedrijf solide resultaten.

Frie van Hulten: ‘In overleg met de RvC en de familie zijn we erin geslaagd een geschikte opvolger voor mij te benoemen. Ik heb er het volste vertrouwen in dat John samen met mijn collega’s het succes van de afgelopen jaren kan voortzetten.’

Satutair directeur Jan van der Schans wil ook stoppen

Los van de beoogde wisseling van de directievoorzitter heeft statutair directeur Jan van der Schans al eerder aangegeven per eind van dit jaar zijn werkzaamheden bij CSU te stoppen. Hij wil meer tijd besteden aan een aantal persoonlijke doelen.

De RvC zoekt een geschikte opvolger. Daarna bestaat de statutaire directie uit voorzitter John van Hoof, Gertjan van der Hoek en de nieuw te werven directeur.

Informatie: www.csu.nl

 

Reageren?