TNO ondertekent Code Verantwoordelijk Marktgedrag

Ondertekening Code Verantwoordelijk Marktgedrag TNO

Op 16 augustus ondertekende TNO de Code Verantwoordelijk Marktgedrag.   TNO houdt zich bezig met onderzoek naar duurzame inzetbaarheid van werknemers. “De Code sluit hier naadloos bij aan”, aldus de heer Van Gerven, directeur Finance en Facilities.

De Code is een gezamenlijk initiatief van betrokken partijen om de effecten van marktwerking op de arbeidsomstandigheden in de schoonmaak- en glazenwassersbranche daar waar nodig te verbeteren.

Voorafgaande aan de ondertekening ging Kees Blokland, voorzitter Commissie Code Verantwoordelijk Marktgedrag, met een delegatie van TNO in gesprek over hoe de Code binnen de organisatie past en hoe deze in de praktijk wordt toegepast.

Roadmap

De heer Van der Gaast, Manager Facilities, gaf aan dat TNO een roadmap zal maken om de Code te implementeren. Bewoners van panden moeten daarnaast weten wat wel en wat niet wordt schoongemaakt. Anders is er tussen de schoonmakers en bewoners onduidelijkheid, wat niet alleen leidt tot vragen over en weer, maar ook tot onbegrip.

Ook is TNO zeer geïnteresseerd in best practices op HR gebied. Want, zo is TNO van mening, het zou jammer zijn als iedereen het wiel opnieuw moet uitvinden.

De volledige tekst van de Code Verantwoordelijk Marktgedrag in de schoonmaak- en glazenwasserbranche is te vinden op www.codeverantwoordelijkmarktgedrag.nl.

Reageren?