Schoonmaak bussen en treinen Arriva naar CSU

Trein Arriva

CSU heeft een overeenkomst gesloten met Arriva voor het schoonmaakonderhoud en het rijklaar maken van bussen en treinen. De schoonmaak van treinen startte op 20 augustus. Het onderhoud en rijklaar maken (onder andere tanken en wassen) van de bussen start maandag 3 september. Het contract heeft een looptijd tot minimaal eind 2014.

Na het faillissement van Arriva’s leverancier MTC/Vehicle groep koos Arriva na een kort offertetraject met meerdere partijen voor CSU. Arriva heeft aangegeven vertrouwen te hebben in de aanpak en mensen van CSU.

Oplossing gedupeerde medewerkers

Door het faillissement van MTC/Vehicle Groep hadden 27 treinschoonmakers die bij Arriva werkten in Groningen en Leeuwarden een betalingsachterstand. CSU neemt deze medewerkers allen over tegen dezelfde arbeidsvoorwaarden. CSU komt hen bovendien direct tegemoet door een voorschot op hun salaris uit te betalen zodat zij niet in de problemen komen.

Arriva verzorgt trein- en busvervoer in de provincies Groningen, Friesland, Flevoland, Gelderland, Noord-Brabant en Zuid-Holland.

Het CSU-contract bestaat uit vijf percelen,

  • Een treinperceel in Groningen en Leeuwarden
  • Vier buspercelen met meerdere locaties in Brabant, het DAV-gebied (Drechtsteden, Alblasserwaard en Vijfherenland) de Achterhoek en de Hoekschewaard.

Per 9 december gaat CSU ook de schoonmaak verzorgen van de door Arriva nieuw verworven concessies in enkele gebieden.

Reageren?