Eerste Vendor Public Washroom geopend

Vendor - Public Washrooms

Toletto heeft de eerste Vendor Public Washroom in Winkelcentrum Zuidplein te Rotterdam ontworpen en gebouwd. Een openbaar toilet waar hygiëne, beleving en duurzaamheid centraal staan. De bezoeker betaalt een klein bedrag en voelt zich gast.

De ruimtes zijn verrassend ontworpen, maar vooral heel schoon. Sinds dinsdag 14 augustus kan de bezoeker van deze nieuwe service gebruik maken.

Design

Bij deze locatie is gekozen voor het thema “vrolijke mensen”. Toletto heeft dit thema met een knipoog uitgewerkt. Op de Toletto wandvisuals in de toiletten, mindervalide toilet en babycare, zijn mensen op verrassende manieren in beeld gebracht. Zwevend, springend, duwend, jonglerend etc. Elke ruimte is anders.

Duurzaamheid

De urinoirs zijn watervrij, dus 100% waterbesparend. De toiletten en kranen zijn zelfsluitend, dus hygiënisch en waterbesparend. De overige materialen en producten zijn met zorg gekozen. Duurzaam en minimaal belastend voor het milieu.

De kitarme ruimtes zijn intelligent ontworpen en gedetailleerd, wat resulteert in een verminderde schoonmaakbelasting en daarmee een reductie van het gebruik van schoonmaakmiddelen en drinkwater. 

Bezoeker is gast

Toletto  ontwerpt en bouwt voor locaties waar (veel) bezoekers komen en waar de opdrachtgever deze gastvrij wil ontvangen. Pretparken, benzinestations, winkelcentra, ziekenhuizen, scholen etc.

Service

Vakkundig personeel heet de bezoeker welkom, helpt rolstoelgebruikers en ouders met een kinderwagen indien gewenst en zorgt ervoor dat de toiletten constant schoongemaakt worden. De ruimtes zijn ingericht met de hygiëneproducten van Vendor. In de entree staan een comfortabele stoel en led tv voor diegene die wacht als zijn/haar gezelschap het toilet bezoekt.

Waardebon/Voucher

Voor een bezoek betaalt men € 0,50. Hiervoor ontvangt de bezoeker een waardebon die ingeleverd kan worden bij één van de deelnemende partners. Deze € 0,50 wordt in mindering gebracht op het aankoopbedrag. De automaat accepteert en wisselt munten van € 0,20 tot € 2 ,- .

Toilet voor Afrika

Voor elke toiletrenovatie schenkt Toletto via Connect International een toilet aan een gezin op het Afrikaans continent. De stichting Connect International zet zich in voor betere sanitaire voorzieningen en daarmee het terugdringen van kindersterfte in de derde wereld.

Een toilet is overal in de Westerse wereld vanzelfsprekend, maar arme gezinnen in Afrika kennen deze luxe niet. Met deze donatie levert Toletto een bijdrage aan de duurzame ontwikkeling van sanitatie in ontwikkelingslanden.

Informatie: www.toletto.com

 

Reacties

Één reactie op “Eerste Vendor Public Washroom geopend”

  1. Peter Vermeulen27 september 2012 om 22:06

    Huh dit heet toch 2theloo?

Reageren?