Ecover dankzij overname ‘grootste’

Ecover

Met de acquisitie van Method creëert Ecover het grootste bedrijf voor milieuvriendelijke onderhoudsproducten ter wereld.

Method uit San Francisco

Ecover, pionier op het vlak van ecologische was- en schoonmaakproducten, heeft vandaag de overname aangekondigd van Method uit San Francisco, een toonaangevende producent van premium milieuvriendelijke en ‘design driven’ was- en schoonmaakproducten.  Op die manier ontstaat het grootste bedrijf voor milieuvriendelijke onderhoudsproducten ter wereld.

De twee bedrijven slaan de handen in elkaar om van milieuvriendelijke onderhoudsproducten  de nieuwe norm te maken. Door de overname zullen zij een beroep kunnen doen op hun gecombineerde omvang, kennis en vaardigheden en een ruim distributienetwerk dat zich uitstrekt over Europa, de VS, Azië en Australië.

Naast elkaar blijven bestaan

De twee merken, die samen goed zijn voor een bruto-omzet van zo’n 200 miljoen dollar en een driehonderdtal mensen tewerkstellen, zullen naast elkaar blijven bestaan, met de ambitie om zo veel mogelijk nieuwe consumenten aan te trekken op de markt voor milieuvriendelijke onderhouds- en lichaamsverzorgingsproducten.

Wereldwijde bekendheid

Ecover en Method hebben allebei een stevige traditie in het gebruik van plantaardige en duurzame ingrediënten en innovatieve verpakkingen. Door het gecombineerde productaanbod en de wereldwijde distributie zullen de beide merken kunnen rekenen op wereldwijde bekendheid.

Er komt ook een gezamenlijke aanpak op het vlak van innovatie en onderzoek en ontwikkeling, een aspect dat de beide bedrijven heel sterk koesteren omdat het de ware grondslag van hun merken vormt.

Informatie: www.ecover.com

Reageren?