Forbo ontvangt Milieukeur

Forbo Flooring

Forbo Flooring heeft onlangs het Milieukeur ontvangen voor haar producten Marmoleum, Artoleum en Walton. Bij het Milieukeur gaat het om zowel de milieukwaliteit als de functionele kwaliteit van de producten.

Met Milieukeur gecertificeerd linoleum voldoet aan strenge eisen voor het energieverbruik bij de productie, de uitstoot van organische oplosmiddelen en de gehalten aan zware metalen. Daarnaast gelden eisen voor de verpakking en de productinformatie.

Impact op het milieu met 25% reduceren

Duurzaamheid en aandacht voor het milieu zijn altijd belangrijk geweest voor Forbo. Dat heeft nu ook geleid tot de zeer ambitieuze doelstelling dat het bedrijf voor 2015 haar impact op het milieu met 25% wil reduceren (ten opzichte van 2009). Forbo berekent dit met het onafhankelijk getoetste LCA-berekeningsmodel.

Cradle-to-Cradle

Linoleum wordt gemaakt van 97% natuurlijke grondstoffen (zoals vlas, lijnzaadolie, houtmeel en pigmenten); 67% van de grondstoffen is binnen 10 jaar hernieuwbaar en 40% van de grondstoffen is van gerecycled materiaal geproduceerd. De linoleumproducten van Forbo zoals Marmoleum, Artoleum en Walton beschikken ook over het Cradle-to-Cradle zilver certificaat en andere ‘ecocertificeringen’.

Informatie: www.forbo-flooring.nl

Reageren?