CSU ondertekent gedragscode duurzame eindgebruikers

FMN

Op 18 september 2012 heeft schoonmaakbedrijf CSU de gedragscode voor duurzame eindgebruikers ondertekend. Dit gebeurde tijdens de gelijknamige workshop in Uden, georganiseerd door de kenniskring Duurzaam en het regioteam Zuidoost Nederland van de beroepsvereniging Facility Management Nederland (FMN).

Namens CSU zette commercieel directeur Ruud van Swieten zijn handtekening, waarna hij uit handen van Yvette Watson, voorzitter van de kenniskring Duurzaam, het bijbehorende certificaat ontving.

Gedragscode duurzame eindgebruikers door FMN

De gedragscode voor duurzame eindegebruikers is ontwikkeld door FMN en de Dutch Green Building Council (DGBC)  en beoogt de verduurzaming van gebouwen en de werkomgeving te stimuleren en te versnellen. De eindgebruiker speelt daarin een belangrijke rol. FMN en DGBC willen eindgebruikers hiervan bewust maken en hen stimuleren hierin hun eigen verantwoordelijkheid te nemen.

MVO-award

CSU is al geruime tijd actief op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen en ontving begin dit jaar – tijdens de uitreiking van Golden Service Awards – de MVO-award. CSU onderstreept nu ook de rol van de eindgebruiker en tekent als zevende organisatie de gedragscode. Facilicom Facility Solutions, NewDirections, Van Doorne, Dell, Procore en Bouwinvest deden dat eerder. 

Voorbeeld volgen

Kenniskringvoorzitter Yvette Watson is blij met de nieuwe partner in duurzaamheid, maar wil meer: “Zeven organisaties die de gedragscode ondertekend hebben is natuurlijk een mooi begin. Gelet echter op de hoeveelheid FMN-leden en het belang dat zij hechten aan duurzaamheid, verwacht ik dat meer organisaties het voorbeeld van de eerste zeven snel zullen volgen. Voor meer informatie kunnen zij contact opnemen met FMN.”

Informatie: www.csu.nl, www.fmn.nl

Reageren?