Schoonzorg schakelt SVS in

Ziekenhuisbed

Schoonmaakbedrijf Schoonzorg laat de komende twee jaar de rest van haar uitvoerende medewerkers opleiden door SVS. Momenteel zijn 129 van de 265 medewerkers van Schoonzorg in het bezit van hun vakdiploma.

Om de bedrijfsdoelstelling van honderd procent vakgeschoolde medewerkers te bereiken, zullen tien groepen de Basisopleiding Schoonmaken en de module Gezondheidszorg gaan volgen.

Scholingsplicht

Met het opleiden van haar medewerkers geeft Schoonzorg (joint venture van Cordaan en Facilicom) mede een invulling aan de scholingsverplichting vanuit de nieuwe CAO Schoonmaak- en Glazenwassersbranche.

Gezondheidszorg

De module Gezondheidszorg richt zich op de specifieke vaardigheden van schoonmaken in gezondheids- en zorginstellingen. In acht dagdelen leren de deelnemers naast interieur-, sanitair- en vloeronderhoud, onder meer alles over desinfectie, afvalverwerking en veilig omgaan met cytostatica.

De opleiding wordt gegeven op het hoofdkantoor van Schoonzorg in Amsterdam. Een deel van het magazijn op de begane grond is namelijk recent omgebouwd tot een volledig uitgeruste ziekenkamer waarin de deelnemers kunnen oefenen. De eerste twee groepen medewerkers starten 25 en 27 september met de SVS-opleiding.

Informatie: www.svs-opleidingen.nl,  www.facilicom.com

Reageren?