Schoonmaakteam Hago haalt opnieuw Europees goud

Hago goud op Euroskills 2012

Het schoonmaakteam van Hago is er op EuroSkills 2012 in Spa (België) in geslaagd om twee gouden en een zilveren medaille in de wacht te slepen. Dat werd gisteren na drie wedstrijddagen bekend tijdens de prijsuitreiking in Pepinster.

Schoonmaakster Anne Salm-de Bruijne (22) won goud op het onderdeel Surface Cleaning Services. Brian Timmerman (19) haalde de zilveren medaille binnen als specialist in Maintenance Cleaning Services. Hun teamprestatie werd – net als de prestatie van het vorige Hago EuroSkillsteam in 2010 – bekroond met een gouden medaille.

Cor van der Velden: ‘Teamwork verliep vlekkeloos’

Chief Expert op schoonmaakgebied Cor van der Velden vertelt over het vakmanschap van de twee jonge talenten: “Anne was foutloos in de cleanroom, het moeilijkste onderdeel van haar wedstrijd.

“Brian deed het ontzettend goed bij het kristalliseren van de marmeren vloer en het shamponeren van de bank. Hij moest alleen zijn meerdere erkennen in zijn Oostenrijkse concurrent die net iets beter was. Het teamwork tussen Anne en Brian verliep vlekkeloos. Er waren geen woorden nodig, ze begrepen elkaar met één blik. En dat levert goud op.”

Anne en Brian behaalden bovendien afzonderlijk van elkaar een medaillon of excellence voor een bovengemiddelde prestatie.

Natuurtalent

Eerder roemde de jury al de natuurlijke manier van schoonmaken van de twee jonge talenten. “Je ziet direct dat het echte schoonmakers zijn”, viel het Duitse jurylid al op. “Het zit in hun natuur: hoe ze bewegen, hoe ze handelen.”

Aankomst in Nederland

Anne werkt voor Hago Zorg als schoonmaakster in de zorgsector, Brian werkt voor Hago. Het volledige verloop van de wedstrijd en meer informatie over Anne Salm-de Bruijne en Brian Timmerman vindt u op www.hago.nl/skills2012.

Vandaag rond 16.00 uur arriveren de kandidaten bij The Mart op The Strip van High Tech Campus Eindhoven.

Skills promoot belang vakmanschap

De stichting Skills Netherlands promoot het belang van het vakmanschap en het beroepsonderwijs. Dat doet de stichting door het ontwikkelen en organiseren van diverse evenementen en vakwedstrijden.

Skills Netherlands, initiatiefnemer van onder andere het beroepenevenement Skills Masters, is coördinator van de Nederlandse deelname aan uroSkills. EuroSkills vindt elke twee jaar plaatst en wordt georganiseerd om de waardering voor vakmanschap en de instroom in het beroepsonderwijs te vergroten. In de oneven jaren wordt WorldSkills georganiseerd.

Foto: Brian Timmerman en Anne Salm-de Bruijne winnen samen Europees goud.

Informatie: www.hago.nl, www.euroskills.org

Reageren?