Helichem en Vipack slaan handen ineen

Samenwerking SVOL en Atir leidt tot schoonmaakcontract

De chemische bedrijven Helichem (Belfeld) en Vipack (Landgraaf) hebben per 9 oktober 2012 de handen ineen geslagen. Beide Limburgse ondernemingen zijn gespecialiseerd in de productie van reinigings- en onderhoudsproducten.

Door de samenvoeging ontstaat de schaalvergroting waarnaar Helichem op zoek was en tegelijkertijd een versterking van de positie van Vipack in Landgraaf. Beide locaties blijven gehandhaafd.

Schaalvergroting

“We zijn elkaar op het juiste moment tegengekomen”, zegt Henk Vossen, directeur van de Helichem Groep. “Wij zochten naar schaalvergroting en Vipack was bezig met versterking van haar management. Tijdens ons eerste gesprek was het al snel duidelijk dat samenwerking dat kon opleveren”.

“Deze samenwerking is ontstaan vanuit de kracht van twee gezonde bedrijven, die beide in de afgelopen jaren een gestage omzetgroei hebben gerealiseerd”.

Totaalservice

Vipack concentreert zich op de massaproductie van huishoudelijke en personal care  producten voor de retail. De focus bij Helichem is gericht op kleine en middelgrote series voor professionele gebruikers en consumenten. De nadruk hierbij ligt op flexibiliteit, leverbetrouwbaarheid, efficiency, milieu, MVO (maatschappelijk verantwoord ondernemen), en (veelal nieuwe) wetgeving.

Om deze totaalservice te kunnen realiseren heeft Helichem jarenlang geïnvesteerd in o.a. personeel, huisvesting, afvullijnen en software voor o.a. operations, financial control, product management en legal compliance.

Helichem heeft de ambitie haar competentie op deze gebieden in te zetten op een breder werkterrein, zoals uitbreiding van de focus op massaproductie en retail.

Synergievoordelen

Met Vipack wordt die ambitie ingevuld, terwijl staf en MT van Helichem voldoende capaciteit hebben beide bedrijven aan te sturen. Verkoop en productmanagement van Vipack worden versterkt met de nieuwe focus van huidig DGA Franz Vis en het vierhoofdig verkoopteam van Helichem. Verder zijn er concrete synergievoordelen op het gebied van inkoop, R&D, controlling en kwaliteitsborging.

Door deze samenwerking realiseert de Helichem Groep thans een jaaromzet van
ca. 30 miljoen euro met ruim 100 medewerkers.

Informatie: www.helichem.nl

Reageren?