Duurzaamheidsverslag Vebego

Vebego

In lijstjes gelooft het familiebedrijf niet zo. Vebego kiest haar eigen wijze als het gaat om duurzaam ondernemen. Daarbij staan haar medewerkers altijd centraal. Duurzaamheid is belangrijk voor de dienstverlener. Hoe belangrijk, dat is te lezen in het Duurzaamheidsverslag dat vandaag op de Dag van de Duurzaamheid is gepubliceerd.

Ook MVO kent trends en ontwikkelingen. Zet MVO door in Nederland of is het een hype? Is MVO crisisbestendig? Blijft de vraag naar duurzaamheid in de B2B-markt stijgen?  Hoe Vebego dit merkt en daar mee om gaat vertellen wij u graag.

Duurzaam HR-beleid

Als dienstverlener lijkt het logisch dat mensen centraal staan. Hoe Vebego dit vertaalt naar beleid is een ander verhaal. Aandacht, tijd en geld, die drie onderdelen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ook als je 50.000 medewerkers in dienst hebt.

Een voorbeeld van hoe dit beleid zich vertaalt in de praktijk, is te vinden bij Alpheios. Hoewel deze Vebego-dochter zich richt op de verkoop van schoonmaakmiddelen en -materialen en minder op dienstverlening, nemen de medewerkers een prominente rol in.

Corporate Governance

Omdat Vebego geen beursgenoteerde onderneming is, is de Corporate Governance Code eigenlijk niet van toepassing. Jos Trienekens, CFO van Vebego: “Maar dat wil niet zeggen dat wij het belang van een Corporate Governance Code niet serieus nemen. Integendeel zelfs, wij vinden het zo belangrijk dat wij een eigen code hebben opgesteld.”

Waarom en hoe deze code tot stand is gekomen wordt uitgelegd. De code is terug te vinden op de website van Vebego.

Mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt

De term ‘inclusieve arbeidsmarkt’ is er een die Vebego maar al te goed begrijpt. Alle mensen die kunnen en willen werken, verdienen een kans om deel te nemen aan de maatschappij. Ook diegenen met een beperking.

Samen met De Normaalste Zaak, een initiatief van MVO Nederland, AWVN en Start Foundation Nederland, kijkt Vebego naar de mogelijkheden om mensen met een achterstand in dienst te nemen.

Verantwoordelijkheid nemen

Ronald Goedmakers, voorzitter raad van bestuur van Vebego: “Voor continuïteit en groei is duurzaamheid het belangrijkste thema dat we kennen. Met ons duurzaamheidsbeleid, de Vebego Foundation, de Corporate Governance Code en meerdere voorbeelden in dit verslag, laten we zien dat Vebego bereid is haar verantwoordelijkheid te nemen als het gaat om duurzaam ondernemen.”

Informatie: www.vebego.com

Reageren?