SieV tegen schrappen vorstverlet

Winter

SieV! neemt stelling tegen een wetsvoorstel van Minister Henk Kamp SZW dat vandaag aan de Tweede Kamer wordt voorgelegd. In het wetsvoorstel wordt gesuggereerd de CAO regeling samen te voegen met de werktijdverkorting regeling tot een nieuwe Calamiteitenregeling. Dit betekent dat de zogenoemde vorstverlet en de daaraan gekoppelde WW-regeling wordt geschrapt en pas na een eigen risico van 4 weken kan worden aangevraagd.

Een dergelijk wetsvoorstel zou funest kunnen zijn voor een groot aantal schoonmaakbedrijven in deze prachtige branche!

Glazenwassers en gevelreinigers

Het wetsvoorstel van Minister Kamp van SZW zal naar de mening van de MKB branchevereniging SieV! ook gevolgen hebben voor de glazenwassers en gevelreinigers in de schoonmaakbranche.

Deze specialistische reiniging zal net zo min kunnen worden uitgevoerd, wanneer het kwik onder de nul graden daalt. Niet omdat de schoonmaakbedrijven niet willen, maar omdat de schoonmaakbedrijven geen ijsbaan achter mogen laten voor de passerende burger.

En omdat Nederland veel kleine schoonmaakbedrijven telt die maar een paar medewerkers in dienst hebben, zou dit op voorhand ook de nekslag voor deze schoonmaakbedrijven kunnen betekenen. Om de heel simpele reden dat ander werk bij kleine bedrijven veelal niet voor handen zal zijn.

Ondernemersrisico

SieV! betwijfelt dan ook of minister Kamp weet wat een ondernemersrisico inhoudt. Het is uiteraard geen ondernemersrisico dat het kan vriezen en dooien, dat het kan regenen, hagelen, of sneeuwen en dat we in de zomer weken in een hittegolf zitten.

De weersomstandigheden mogen in de visie van SieV! absoluut niet worden bestempeld als ondernemersrisico. Het bestuur van SieV! neemt daarom stelling tegen het plan van minister Kamp om de CAO-regeling samen te voegen met de werktijdverkorting regeling tot een nieuwe Calamiteitenregeling.

Informatie: www.schoonmakeniseenvak.com

Reacties

Één reactie op “SieV tegen schrappen vorstverlet”

  1. wilna de vos5 november 2012 om 08:10

    4 weken eigen risico en wel gewoon salaris doorbetalen, niet normaal.
    bedrijfsrisico, ze kunnen alles wel naar de werkgever toeschuiven maar het houd een keer op.
    wat moet een werkgever nog meer doen om het aan werk te blijven, het begon met lid worden van osb dan onderscheid je je van de rest, toen kwam het iso, dan vca, dan glas en gevel en nu weer nen 4400, daarnaast diverse opleidingen voor de medewerkers, kijk eens wat een kosten om een paar ramen te kunnen wassen en nu 4 weken eigen risico door weersomstandigheden van buitenaf, ondernemersrisico noemt men dat, waar niemand wat aan kan doen.
    het gaat in de toekomst zo worden dat de medewerkers niet meer hoeven te komen werken maar het salaris wel rechtstreeks van de werkgever naar hen betaald mag worden

Reageren?