Samenwerking Nivo Noord en Carling Opleidingen

Carling - Nivo Noord

Nivo Noord Facilitaire Dienstverlening Carling Opleidingen zijn een langdurige samenwerking overeengekomen inzake opleidingen, lesmateriaal en begeleiding van eigen docenten.

Na het eerste gesprek tussen Mevr. Annette van der Meulen (directeur Nivo Noord ) en Gerard Spoor (directeur Carling Opleidingen ) werd al direct duidelijk dat Nivo Noord serieus aan de slag gaat met de vakopleiding van hun uitvoerend personeel.

Basisopleiding Schoonmaak

Voor het komende jaar is een doelstelling neergelegd om 160 schoonmakers door de RAS voor de basisopleiding te laten diplomeren. Dat betekent natuurlijk nogal wat voor een organisatie die ook de uitvoering van de dagelijks werkzaamheden voortgang moet laten vinden.

“We willen snel een grote inhaalslag gaan maken en dat willen- en doen we niet helemaal alleen”, aldus Renskje Hietkamp, P&O functionaris. “We willen een twee-sporentraject starten. We gaan met eigen middenkader de bulk van onze mensen opleiden en door de RAS laten examineren. Daar hadden we natuurlijk wel hulp bij nodig in de voorbereiding. Daarnaast hebben we back-up nodig als onze corebusiness zoveel tijd opslokt van ons middenkader dat de opleidingsdoelstelling in het gedrang komt.”

Lesmateriaal

“Na enkele gesprekken hebben we de oplossing samen met Carling Opleidingen gevonden en gerealiseerd. Carling gaat onze docenten opleiden en voorbereiden om onze medewerkers op te gaan leiden. Tevens gaan we gebruikmaken van het lesmateriaal  van Carling Opleidingen. We gaan niet zelf het wiel uitvinden en de lesboeken van Carling zijn altijd actueel als er wijzigingen in de eindtermen komen. Daar hoeven wij ons geen zorgen over te maken. 

“Wanneer nodig zal Carling ook zelf medewerkers gaan opleiden als we die extra capaciteit nodig hebben. Ook die zorg is dus weggenomen. Inmiddels zijn de docenten opgeleid en gediplomeerd en gaat de eerste groep volgende week al van start. Overigens zijn de docenten natuurlijk ook allen met glans geslaagd voor het RAS-examen. Zij moeten het voorbeeld zijn, en dat hebben ze waargemaakt.”

Nivo-Academie

“De zorgen zijn weggenomen, de voorbereidingen genomen en de opleidingen gaan nu op volle sterkte van start”, vervolgt Renskje. “Deze samenwerking past ook prima binnen onze NIVO-Academie waarin we nog veel meer opleidingstrajecten gaan oppakken.

“Natuurlijk blijven we de docenten met regelmaat ondersteunen en bijsturen waar nodig. Die service hoort bij zo’n samenwerking, aldus Gerard Spoor.  “Als NIVO Noord in tijdnood komt springen we weer bij en gaan wij de groepen opleiden die in het gedrang zouden komen. Zo hebben we samen de continuïteit gegarandeerd. We zijn trots op de samenwerking en zeker ook dat Nivo Noord onze net nieuw ontworpen lesboeken gaat gebruiken.”

Informatie: www.nivonoord.nl, www.carling.nl

Reageren?