OSB ook tegen nieuwe vorstverletregeling

Hans Simons

Net als Schoonmaken is een Vak, heeft branchevereniging OSB (Ondernemersorganisatie Schoonmaak- en Bedrijfsdiensten) grote bezwaren tegen het plan van staatssecretaris De Krom (SZW) om de vorstverletregeling aan te passen. Het gevolg hiervan is dat werkgevers in o.a. de schoonmaak- en glazenwassersbranche de lonen van de werknemers een langere periode zelf door moeten betalen bij winterweer.

Voor veel schoonmaak- en glazenwassersbedrijven brengt dit het voortbestaan van de bedrijven in gevaar. De maatregel treft vooral mkb-bedrijven.

Dringend beroep

Hans Simons, voorzitter OSB: “Het is onbegrijpelijk dat de staatssecretaris geen gehoor geeft aan het dringende beroep van een aantal sectoren, waaronder de schoonmaak en glazenwassers om hun belangrijke bezwaren serieus te nemen. Het gaat om sectoren met heel specifieke kenmerken, laat het dan ook aan sociale partners in de sector over om zelf een regeling te treffen die op maat past. Een regeling die overigens ook door de sector zelf wordt gefinancierd.”

Wanneer de regering vasthoudt aan de regeling, dan roept OSB op, de sectoren de tijd te geven om voor de eigen branche een fatsoenlijke regeling en financiering te regelen, en op zijn vroegst in 2014 te laten ingaan.

Informatie: www.osb.nl

Reageren?