Eric Wentink voert lijst succesvolle afstudeerders Saxion aan

EW - Saxion

Voor het tweede jaar op rij voert Eric Wentink, oprichter van het bedrijf EW Facility Services, de Top 50 van meest succesvolle spin-off bedrijven van Saxion aan. Opgesteld door Saxion’s Kenniscentrum en Innovatie Ondernemerschap.

Afgestudeerd in 1986 startte hij drie jaar later zijn eigen bedrijf en in 1992 verkreeg hij met EW Facility Services zijn eerste schoonmaakcontract in de hotelbranche. Met 3500 medewerkers en een omzet van bijna 70 miljoen euro is het bedrijf inmiddels uitgegroeid tot een top-tien speler op de Nederlandse schoonmaakmarkt.

Beleving als uitgangspunt

Eerste opdrachtgever was Hotel Papendal. Als eerste in de schoonmaakmarkt werkte EW Facility Services daar niet op basis van een vast aantal uren, maar op basis van de bezetting van ruimten. Deze resultaatgerichte aanpak vormt nog steeds een belangrijk aspect bij de inrichting van haar facilitaire dienstverlening.

Daarnaast wordt bij het opleiden van personeel niet alleen aandacht besteed aan vaktechnische aspecten, maar speelt ook hospitality een belangrijke rol. Het is de overtuiging van Wentink dat vanuit de facilitaire diensten die worden verleend een bijdrage wordt geleverd aan de beleving van gasten, bezoekers of medewerkers van opdrachtgevers.

Hospitality concepten

Het concept dat EW Facility Services destijds voor Hotel Papendal ontwikkelde, en het marktleiderschap dat zij daarna verwierf in de hotelbranche, heeft zij vervolgens doorvertaald naar hospitality concepten toepasbaar binnen andere marktsegmenten.

Kennis doorgeven aan studenten

Het opzetten van een eigen bedrijf is geen gemakkelijke taak. Daarom stimuleert Wentink ondernemerschap onder studenten. “Want ondernemerschap biedt toekomstperspectief, voor de student zelf en voor de economie” aldus Wentink.

In samenwerking met Saxion riep hij in 2009 de EW|Saxion Ondernemers Award in het leven. De winnaar hiervan verdient naast de titel “Beste Student Ondernemer van Saxion” een geldbedrag van € 5.000 en begeleiding door professionals op het gebied van ondernemen.

Op de foto: Eric Wentink, eigenaar EW Facility Services (links) en Theodor van der Velde, directeur Saxion Kenniscentrum en Innovatie Ondernemerschap (rechts).

Informatie: www.ew.nl

Reageren?