62 procent openbare toiletten onhygiënisch

Toilet

De kans dat een Nederlander een schoon openbaar toilet treft, is maar 38 procent. 62 procent van de openbare toiletten is niet schoon. Dit blijkt uit onderzoek van Service Management in samenwerking met CWS Nederland, specialist op het gebied van sanitaire hygiëne.

150 openbare toiletten in Nederland werden onderzocht op bacteriologische verontreinigingen. Het goede nieuws: ten opzichte van vorig jaar is de hygiëne van toiletten gestegen.

Mannen grootste ‘viespeuken’

De mannen tonen zich net als voorgaande jaren de grootste ‘viespeuken’. Al is het verschil met de vrouwen minder groot dan men wellicht vermoedt. Dames kunnen in 39 procent van de gevallen rekenen op schone sanitaire voorzieningen, tegenover 37 procent bij de heren.

Uit het onderzoek bleek ook dat vooral toiletten in warenhuizen en bouw- en tuincentra qua hygiëne achterbleven (slechts 32 procent hygiënisch). Toiletten in de gezondheidszorg waren het meest hygiënisch (45 procent was hygiënisch).

Toiletbril

De grootste vervuiling vindt de bezoeker van een openbare sanitaire voorziening op de toiletbrillen (37 procent). Het is tevens af te raden om aan de kraan- (26 procent) en spoelknop (23 procent) te komen.

Alleen de echte hygiënefreak moet ook de deurklink met rust laten. Die brengt in ‘slechts’ zeven procent van de gevallen een overdosis bacteriën met zich mee.

Schoonste toilet

De Muzerije in Den Bosch kreeg de prijs voor schoonste toilet in Nederland. Zowel de Muzerije als hun schoonmaakbedrijf Schoonmaakservice Mapo B.V. is trots op deze prestatie.

Bron: Service Management

Reageren?