Satino Black toiletpapier valt opnieuw in de prijzen

Satino Black wint award

Van Houtum uit Swalmen heeft gisteren de internationale WWF Environmental Paper Award 2012 ontvangen. De papierproducent kreeg de award omdat zijn Cradle to Cradle gecertificeerde hygiënepapier Satino Black goed scoort op het gebied van milieuprestatie.

In totaal kregen 11 bedrijven de award omdat ze transparant zijn over hun productieproces of met een specifiek product goed scoren op het gebied van milieuprestatie. Van Houtum is de enige Nederlandse winnaar.

Duurzame productieketen

De award is door het Wereld Natuur Fonds in het leven geroepen om bedrijven in het zonnetje te zetten die hun merken in de WWF-database Check Your Paper hebben geplaatst.

Daarmee tonen de producenten hoe transparant ze zijn en hoe duurzaam hun productieketen is. Via de WWF-site checkyourpaper.panda.org is de database te bekijken. Afnemers kunnen de informatie gebruiken bij de keuze voor een bepaald bedrijf of product.

Satino Black vijf sterren in alle categorieën

De winnende merken scoren ten minste negentig procent van de te behalen scores op milieugebied of behalen het maximum van vijf sterren in de categorieën bos, water en klimaat. Satino Black voldoet aan beide voorwaardes met vijf sterren in alle categorieën en een score van 98 procent.

Op de foto: De milieuprestaties van Satino Black hygiënepapier zijn beloond met de WWF Paper Award.

Informatie: www.vanhoutum.nl, www.satinoblack.com

Reageren?