SVS en Taal in de Schoonmaak bieden Nederlandse les

Schoonmaken in de Thuiszorg

In januari 2013 lanceren brancheopleider SVS en taalaanbieder Taal in de Schoonmaak het traject ‘Taal en Vaktechniek’. Hierin wordt de Basisopleiding Schoonmaken van SVS gecombineerd met taallessen Nederlands op de Werkvloer. Het opleidingsaanbod komt voort uit de CAO-afspraken over taaltrajecten (artikel 36 en 37 van de CAO).

Taal in de Schoonmaak biedt lessen Nederlands op de Werkvloer voor werknemers in de schoonmaakbranche. Betere taalvaardigheid helpt werknemers hun werkinstructies te begrijpen en beter te communiceren met leidinggevenden, collega’s en klanten.

Taal in de Schoonmaak werd recent gekozen als OSB’s preferred supplier van taaltrainingen in de schoonmaak- en glazenwassersbranche. Samen met schoonmaakbrancheopleider SVS is een nieuw opleidingsaanbod ontwikkeld. 

Taalniveau op niveau 2

Het traject Taal en Vaktechniek begint met de lessen Nederlands, verzorgd door Taal in de Schoonmaak. Deze taalcomponent duurt zestig uur – indien nodig twee maal zestig uur – en brengt het taalniveau van de deelnemers op A2 (basisbeheersing).

Aansluitend volgt de Basisopleiding Schoonmaken van SVS, gecombineerd met extra taallessen Nederlands van Taal in de Schoonmaak. Deelnemers maken kennis met de woorden en begrippen in de schoonmaakbranche en leren in zes dagdelen efficiënt en ergonomisch verantwoord schoonmaken volgens de microvezelmethode.

Aanmelden

Het traject Taal en Vaktechniek wordt op verschillende plaatsen in het land aangeboden via open inschrijving. Het is ook mogelijk om een eigen bedrijfsgroep te starten. Vanaf deze maand kunnen werkgevers hun medewerkers met onvoldoende beheersing van de Nederlandse taal aanmelden.

Informatie: www.svs-opleidingen.nl, www.taalindeschoonmaak.nl

Reageren?