Weska behaalt ISO-certificering voor kwaliteit

Weska ISO 9001

Totaalleverancier Weska schoonmaakproducten uit Rotterdam heeft het ISO 9001-certificaat behaald. Na twee uitgebreide audits ontving men op 20 november het bericht van de onafhankelijke certificeringsinstelling EBN Certification.

De ISO 9001:2008 is een norm die eisen stelt aan het kwaliteitsmanagementsysteem van een organisatie. Volgens deze standaard moet het kwaliteitsbeleid op papier staan en moet dit beleid bekend zijn bij alle medewerkers.

De organisatie moet zorgen voor het verhogen van de klantentevredenheid door te voldoen aan de eisen en wensen van de klanten en aan de wettelijke eisen, die van toepassing zijn op het product of de dienst van de organisatie. Daarnaast moet de organisatie de bedrijfsprocessen beheersen en dit kunnen aantonen.

Kwaliteitsbeleid

Operationeel directeur Mart Zwaan over het proces van auditing: “Op 15 oktober vond de eerste externe audit plaats en werd onze administratie uitgebreid door een onafhankelijk bureau gecontroleerd.

“Het tweede deel van de audit bestond onder meer uit steekproefsgewijze ondervragingen van onze medewerkers. In hoeverre zijn zij bekend met ons kwaliteitsbeleid? Ook de klanttevredenheid en onze manier van werken naar derden zijn getoetst. Als ISO 9001-gecertificeerde organisatie moet je namelijk aan een vooraf gestelde en gestructureerde manier van kwaliteitsmanagement doen. Daarbij gaat het om zorg, beheersing en borging.”

Zwaan tot slot: “Voor Weska was het toekennen van deze certificering een bevestiging van ons kwaliteitsniveau. Met het ISO-9001certificaat verbreden we onze commerciële mogelijkheden en kunnen we de kwaliteit van onze organisatie en de klantentevredenheid naar een nog hoger niveau tillen.”

Op de foto: Operationeel directeur Mart Zwaan (l) en algemeen directeur Johan Willems

Informatie: www.weska.nl

Reacties

Één reactie op “Weska behaalt ISO-certificering voor kwaliteit”

Reageren?