Carrierekansen voor schoonmakers door Flexpool ZorgSupport

Thuiszorg

Gom ZorgSupport is gestart met een nieuw initiatief: de flexpool. In deze pool zitten ZorgSupport medewerkers. Dit zijn medewerkers die voedingsgerelateerde, facilitaire en andere zorgondersteunende taken uitvoeren en deze centraal kunnen coördineren op een afdeling waar cliënten en/of patiënten verblijven.

De flexpool moet oplossing bieden aan zorginstellingen die kampen met een capaciteit- en continuïteitsprobleem. Dit najaar is in het Erasmus MC in Rotterdam voor het eerst gebruikgemaakt van de zogenaamde Flexpool van Gom ZorgSupport.

De Service Organisatie van Erasmus MC was en is op deze wijze flexibeler om continuïteit in ondersteunende dienstverlening op de verpleegafdeling te borgen.

Schoonmaakmedewerkers

Met de flexpool kan tegen minimale kosten een sluitend antwoord gegeven worden op de vervangingsvraag in geval bijvoorbeeld eigen voedingsassistenten, facilitair zorgmedewerkers of servicekrachten van een zorginstelling op vakantie gaan, ziek zijn of onverwacht uitvallen.

‘Voor onze schoonmaakmedewerkers is het een mooie kans om carrière te maken’, vertelt Janine de Vries, manager Projecten & Kwaliteit van Gom ZorgSupport. ‘En het sluit uiteraard mooi aan bij één van de doelstellingen die binnen de Code Verantwoord Marktgedrag is vastgesteld en bij het gedachtegoed van Hostmanship. Dit is een omvangrijk programma, waarmee we onze gastvrije dienstverlening naar een nog hoger niveau willen tillen’.

Doorgroeimogelijkheden

Om als schoonmaakmedewerker deel uit te kunnen maken van deze Flexpool, moet voldaan worden aan een aantal criteria. Zo moet je de Nederlandse taal zowel in woord als geschrift goed beheersen,  een klantgerichte instelling hebben, goed kunnen samenwerken en beschikken over voldoende inlevingsvermogen.

‘Er geldt uiteraard een strenge selectie, maar medewerkers die klaar zijn voor een volgende stap, krijgen wel de gelegenheid om deze ook daadwerkelijk te maken. Gom ZorgSupport helpt de medewerker dan ook om hier naartoe te groeien. Zo krijgen ze een BBL2-opleiding aangeboden en een stageprogramma waarbij ze intensief begeleid worden door een integrale projectgroep met vertegenwoordigers vanuit het Zadkine College, Gom ZorgSupport en het Erasmus MC, besluit Janine de Vries.

Reageren?