Khadija Tahiri weer president Schoonmakersparlement

Khadija Tahiri, president van het FNV-schoonmaakparlement

Maandag 3 december herkozen leden van het Parlement van Schoonmakers Khadija Tahiri opnieuw tot President. Ook spraken zij zich uit over de richting van de FNV in de toekomst.  De leden, 75 schoonmakers uit heel het land, blikten terug op een bewogen jaar.

Begin 2012 stapten duizenden schoonmakers uit de onzichtbaarheid. Ze staakten 16 weken voor hun vakmanschap, respect en waardigheid. En die kregen ze! Zo meldt FNV Bondgenoten.

Schoonmakersparlement

Het Schoonmakersparlement kiest uit z’n midden een eigen Kabinet, bestaande uit twaalf schoonmakers. Ook kiest het parlement voor een nieuwe president. Eind 2011 werd de eerste President van de Vakbond van Schoonmakers gekozen. Khadija Tahiri, ziekenhuisschoonmaker uit Amsterdam, kreeg de meeste stemmen.

Khadija trok de kar van de 16 weken durende staking van januari tot medio april 2012. Onder het mom “Laat Khadija haar Karwei afmaken” voerde ze campagne om te worden herkozen. Khadija had drie uitdagers: Paula Groenboom (Groningen), Christiaan Boddeveld (treinschoonmaak Groningen) en Kandra Coulibaly (Schiphol), maar werd maandag toch opnieuw gekozen tot president van het Schoonmakersparlement.

Koers FNV

De schoonmakers spraken zich ook uit over de koers van de FNV. “Wij hebben onze Vakbond van Schoonmakers van onderop opgebouwd en samen grote overwinningen geboekt. Niet alleen maar verdedigen, maar ook winnen. Dat kan ook met de rest van Nederland.” zegt Khadija Tahiri.

Het Schoonmakersparlement wil samenwerken om een nog sterkere en zelfbewustere vakbond te vormen. Uitstijgend boven sectoren en grenzen. Er zijn daarom speciale gasten uitgenodigd: zoals schoonmakers uit Tunesië en Duitsland en Nederlandse vakbondsleden uit onder andere de distributie en Schiphol.

Informatie: www.fnvbondgenoten.nl

 

Reageren?