Boardroom januari/februari 2011

PS Boardroom

Curriculum Vitae

Naam
Irma van Hattem - van Uffelen

Geboortejaar
1963

Bedrijf
Verhoeven & Partners

Functie
mededirecteur

Bij dit bedrijf sinds
2007

In deze functie sinds
2007

Aantal medewerkers

Wanneer was u het gelukkigst?
Het gelukkigst? Mijn eerste fiets in 1967, de geboorten van onze kinderen, een mooie zonsondergang als ik in de file sta, wandelen in de uiterwaarden of klimmen in de Alpen, een kop koffie met mijn collega’s of genieten van een gelukkig moment van iemand anders.

Wat is uw grootste prestatie?
Iedere dag zorgen dat ik een balans heb in de aandacht en tijd voor mijn gezin (mijn man Dick, mededirecteur en onze vier jonge kinderen en hond), voor ons bedrijf (onze klanten en medewerkers), voor de MBA-opleiding die ik volg en uiteraard ook nog voor mezelf.

U mag een ding aan uzelf veranderen. Wat zou dat zijn?
Ik zou wel wat spiertjes en zenuwen willen vervangen die na een aangezichtsverlamming bij mij niet meer optimaal functioneren. Daardoor merk ik direct als iets niet goed voelt of als het te druk wordt en kan ik hierop snel inspelen. Ieder nadeel heeft zo zijn voordeel.

Waar bent u bang voor?
Ik kijk met belangstelling naar de invloed van de social media op zakelijk en privéverkeer tussen mensen en organisaties. Verder ben ik niet zo gecharmeerd van zwart: zwarte pistes, zwarte nachten, zwartgalligheid.

Welke verleiding kunt u niet weerstaan?
Opruimen. Ik ben een opgeruimd type. Clean desk, opgeruimd kantoor, opgeschoonde mailbox, een opgeruimd huis, maar dus ook positief denken. Maar na ruim twintig jaar in de schoonmaakbranche gewerkt te hebben, kan ik de verleiding van schoon niet weerstaan.

Waar zou u het liefst willen wonen?
Ik heb in mijn huidige woonplaats alles wat ik zoek in een woonomgeving, maar de Alpen trekken mij ook.

Welke eigenschap waardeert u het meest in een persoon?
Respect. Als je deze eigenschap ten toon spreidt zijn vele andere waardevolle eigenschappen zichtbaar zoals goed luisteren, kijken en humor.

Wat is uw dierbaarste materiële bezit?
Onze sloep Hakuna Matata waarmee we op de Lek varen en dan lekker kunnen uitwaaien.

Welk boek heeft u het laatst gelezen?
Eckart’s Notes van Eckart Wintzen en Ja, maar wat als alles lukt van Bertold Gunster. Beide boeken bevatten leuke beschrijvingen van menselijk gedrag in veranderende omgevingen.