Licom Schoon verder onder paraplu Vebego

Balanz

Schoonmaakbedrijf Licom Schoon is voor honderd procent in handen gekomen van Vebego. Ook is de detacheringsovereenkomst voor alle sw-medewerkers tussen Vebego en het Werkvoorzieningsschap Oostelijk Zuid-Limburg (WOZL) getekend. Licom gaat verder met de naam Balanz Facilitair.

De voortgang van het bedrijf is daarmee gegarandeerd, nadat op 19 oktober het faillissement voor moederbedrijf Licom NV is uitgesproken.

Werkgelegenheid veiliggesteld

Vebego was al voor vijftig procent eigenaar van Licom Schoon en heeft de overige 50 procent van de curator van Licom NV overgenomen. Met de overname is de werkgelegenheid van deze 470 sw-medewerkers van WOZL veiliggesteld. Tevens behouden de 150 reguliere werknemers hun baan.

Het bedrijf zal verdergaan onder de naam: Balanz Facilitair.

Licom afgelopen jaren positief resultaat

Ondanks de financiële problemen bij moederbedrijf Licom, behaalde Licom Schoon in de afgelopen jaren steeds een positief resultaat. Dat was voor Vebego ook de reden om het bedrijf te willen voortzetten.

Niel Cortenraad, directeur Vebego: ”Het is een prachtig bedrijf waarin veel goede medewerkers werkzaam zijn, die normaal gesproken een flinke afstand hebben tot de arbeidsmarkt. Daarnaast heeft Licom Schoon veel tevreden klanten. We zijn blij dat we die klanten kunnen blijven bedienen met een uniek, maatschappelijk verantwoord concept.”

Duurzame werkgelegenheid

WOZL voert namens de elf gemeenten in Zuidoost-Limburg de Wet Sociale Werkvoorziening uit. Bestuurssecretaris Fred Dijk is tevreden over de overname door Vebego: “De duurzame samenwerking tussen WOZL en Vebego wordt met deze overname onderstreept. En het laat zien hoe het bedrijfsleven en overheden, door middel van strategische samenwerking, werkgelegenheid kunnen creëren in de regio”.

Al lang actief in sociale werkvoorziening

Familiebedrijf Vebego is al jarenlang actief in de sociale werkvoorziening. Via verschillende bedrijven en joint ventures zijn meer dan 4700 mensen werkzaam bij deze bedrijven.

Op de foto: Vooraan van links naar rechts: de heer D. Cortenraad; Directeur Vebego & mevrouw C. Szalata; namens gemeenten en WOZL. Achteraan van links naar rechts: mevrouw D. Kockelkoren; Vebego, de heer E. Hildebrand en de heer F. Dijk van WOZL & de heer B. Theeuwen; directeur Balanz Facilitair)

Informatie: www.balanzfacilitair.nl

 

Reageren?