Novadic-Kentron en Hago Zorg gaan voor belevingsgericht schoonmaken

Hago Zorg

Vanaf 1 december 2012 is Hago Zorg de nieuwe schoonmaakpartner van Novadic-Kentron. Beide partijen gaan voor in ieder geval drie jaar een samenwerking aan. Hago Zorg gaat schoonmaken volgens het concept ‘Glanzend Resultaat’, een duurzaam, innovatief en outputgericht concept waarbij af wordt gestapt van de traditionele werkprogramma’s.

Novadic-Kentron is dé organisatie voor verslavingszorg in Noord-Brabant. Ze ontwikkelt vele initiatieven op het gebied van behandelingen en begeleiding, bemiddeling en preventie, waarbij de cliëntbeleving centraal staat.

Dezelfde cliënt- en medewerkerbeleving speelde ook een zeer grote rol bij de keuze voor een nieuwe schoonmaakpartner. De visie die Novadic-Kentron heeft op schoonmaak sluit naadloos aan op het concept ‘Glanzend Resultaat’ van Hago Zorg.

Niet meer volgens werkprogramma

Margot van Leijen, commercieel directeur Hago Zorg: ‘Bij Glanzend Resultaat werken onze schoonmakers niet meer volgens vooraf bepaalde werkprogramma’s, maar met een menukaart waarop per ruimte is aangegeven wat de eindgebruiker belangrijk vindt. Op die manier wordt de beschikbare tijd efficiënter besteed en wordt beter ingespeeld op individuele wensen en behoeften, waardoor de gebruikerstevredenheid geoptimaliseerd wordt.’

Schoonmakers breed opgeleid

Om dit te bewerkstelligen worden schoonmakers breed opgeleid op het gebied van werkinhoud, het gebruik van hulpmiddelen en het effectief samenwerken in een team. Daarnaast wordt er ook veel aandacht besteed aan communicatievaardigheden. Van Leijen: ‘Dit laatste is een cruciaal onderdeel, omdat het concept ‘Glanzend Resultaat’ voornamelijk wordt ingezet als dagschoonmaak en de schoonmakers dus zeer regelmatig in contact zullen komen met eindgebruikers.’ 

Informatie: www.hagozorg.nl

Reageren?