Best Practice Award voor Gom ZorgSupport en Meander Medisch Centrum

Winnaars FMN BPA 2012

Op 29 november 2012 is tijdens het Gala van de beroepsvereniging Facility Management Nederland (FMN) de Best Practice Award uitgereikt aan Gom ZorgSupport en Meander Medisch Centrum.

De Best Practice Award is een initiatief van FMN en wordt om de twee jaar uitgereikt aan de organisatie die de meest aansprekende vernieuwing in de facilitaire bedrijfsvoering heeft gerealiseerd.

Het betreft de ontwikkeling en implementatie van nieuwe organisatievormen, werkwijzen of technieken die aantoonbaar bijdragen aan het beter en effectiever functioneren van de facilitaire dienstverlening, in relatie tot het primaire proces van de organisatie.

Uitbestede schoonmaak dichter bij het primaire proces

Gom en Meander hebben de uitbestede schoonmaak dichter bij het primair proces georganiseerd en hebben de verwachtingen en beoogde resultaten verwoord in een prestatiecontract.

De bouw van het nieuwe ziekenhuis en de noodzaak tot bezuinigen vormden de aanleiding om na te denken over een andere organisatie van de schoonmaak werkzaamheden. Er is gekozen om de medewerkers in de zorg, in samenwerking met de patiënten, invloed te laten uitoefenen op de schoonmaak. De klant mag zelf in gesprek met de leverancier (Gom) over wat schoongemaakt moet worden en de kwaliteit van schoonmaak.

Tevredenheid schoonmaak toegenomen

Het aantal extra opdrachten is hierdoor geminimaliseerd en de tevredenheid over de schoonmaak bij patiënten en medewerkers is toegenomen.

De vakjury sprak lovende woorden over deze vernieuwing in de facilitaire bedrijfsvoering, die aantoonbaar bijdraagt aan een meer effectief schoonmaakproces en de relatie tussen de facilitaire organisatie en de zorg versterkt.

Jury

Initiatiefnemer Helen de Baat, vertegenwoordiger van de FMN kenniskring Management en Organisatie, sprak ook waarderende woorden over de inzendingen van Deelstoel en Essent, maar de jury koos uiteindelijk toch voor de combinatie van GOM ZorgSupport en Meander Medisch Centrum.

Jurylid Mark Mobach, lector Facility Management Hanze Hogeschool Groningen, reikte de Best Practice Award aan de vertegenwoordigers van de prijswinnende organisaties uit.

Op de foto: foto van het winnende team van Gom ZorgSupport en Meander Medisch Centrum

Informatie: www.fmn.nl

Reageren?