Vakbeurs Facilitair: ‘Schoonmaak weer goed vertegenwoordigd’

Vakbeurs Facilitair

Op 16, 17 en 8 januari vindt de vijftiende editie van Vakbeurs Facilitair plaats in de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch. Professionals kunnen hier terecht voor de meest uiteenlopende producten en diensten op het gebied van facility management. Van koffie tot schoonmaakdiensten en stoelenreiniging.

Een werkgordel voor de schoonmaker voorkomt veel looptijd en zorgt dat alle materialen onder handbereik zijn tijdens de schoonmaak, zo motiveert Biofriends Nederland haar inzending voor de FGNoviteitenprijs. Een prijs die tijdens de Vakbeurs Facilitair wordt uitgereikt aan een innovatieve facilitaire oplossing.

Breed schoonmaakbedrijven

Op 16, 17 en 8 januari vindt de vijftiende editie van vakbeurs Facilitair vindt plaats in de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch. ‘Schoonmaak is weer goed vertegenwoordigd op de beursvloer’, vertelt beursmanager Esther Kunstt.

Standhouders zijn bijvoorbeeld ISS Facility Services, ICS Nederland, Hago Nederland en Hago Zorg.’ Ook aan schoonmaak gerelateerde bedrijven, zoals bedrijven die zich bezighouden met hygiëne, zijn aanwezig. ‘Denk bijvoorbeeld aan Satino Black, by Van Houtum en SCA – Tork.

Het aanbod is zowel interessant voor facility managers, als voor bedrijven die schoonmaakdiensten aanbieden, want ook schoonmaakmiddelen, -producten en -machines – en zelfs een centraal stofzuigsysteem – worden aangeboden op de beurs.’

 FGNoviteitenprijs 2013

Nieuw in 2013 is het Noviteitenpaviljoen met een presentatie van alle noviteiten die ingeschreven zijn voor de FGNoviteitenprijs 2013. De FGNoviteitenprijs is sinds kort opgedeeld in zes categorieën: Mens, Werkplek, Fysieke werkomgeving, Technische werkomgeving, Veilige werkomgeving en Gebouwbeheer. Begin januari laat de jury weten wie de genomineerden zijn.

Oplossingen voor de schoonmaakbranche

Tussen de inschrijvingen zitten ook enkele nieuwe oplossingen voor de schoonmaakbranche. BioFriends Nederland komt met een werkgordel die op maat kan worden gemaakt voor elk schoon te maken object. Volgens het bedrijf kunnen materiaalwagens daardoor een stuk compacter worden.

BioCompact Environmental Technology heeft zich voor de prijs ingeschreven met watervrije urinoirs in kunststof en keramiek. Met het watervrije urinoir wordt volgens het bedrijf per bezoek zo’n vier á zes liter drinkwater bespaard.

Winnaar FGNoviteitenprijs

Voor het eerst wordt dit jaar de winnaar van de prijs op de eerste beursdag bekendgemaakt. Zo krijgen de deelnemers aan de prijs veel meer aandacht voor hun noviteit. Aan het begin van de beurs weten we dus al wie van de genomineerden zich de Winnaar FGNoviteitenprijs 2013 mag noemen.

Beurshotel

Op de beursvloer zullen recepties van standhouders gehouden worden. Hiervoor zijn aan het einde van de beursdag de gemeenschappelijke ruimten in de paviljoens in de Baroniehal gereserveerd.

Ook nieuw dit jaar is het beurshotel. Standhouders kunnen in het Apollo Hotel ’s-Hertogenbosch tegen een extra aantrekkelijk tarief overnachten, met ontbijt. Het hotel is tevens een prima accommodatie om klantgesprekken te houden.

Facilitair Café

Gelukkig keren ook verschillende vertrouwde elementen terug. Zo kunnen bezoekers in 2013 weer kosteloos themapresentaties bijwonen over onderwerpen als het nieuwe eten en bewegen, het bestrijden van de legionellabacterie en een systeem voor bhv’ers.

Het Facilitair café is weer alle dagen geopend. Daarnaast kunnen de bezoekers rekenen op flexwerkplekken, vergaderruimten en een mediaplein met verschillende vakbladen, waaronder uw vertrouwde schoonmaakvakblad Professioneel Schoonmaken.

 Handige informatie

  • De Vakbeurs Facilitair vindt plaats op 16, 17 en 18 januari 2013 in de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch.
  • De vakbeurs is woensdag en donderdag geopend van 10.00 tot 19.00 uur en vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur.
  • De toegang tot Facilitair is gratis. Professionals die een bezoek willen brengen, kunnen wachttijd bij de ingang voorkomen door zich voor te registeren. Dit is mogelijk op www.vakbeursfacilitair.nl.
  • Tussen NS-station ’s-Hertogenbosch centraal en de Brabanthallen rijdt een gratis pendelbus.
  • Er is tegen betaling voldoende parkeergelegenheid.
  • Het voorlopige programma met de themapresentaties wordt bekendgemaakt op de website.

Voor meer informatie over de noviteiten die meedingen naar de FGNoviteitenprijs, kunnen belangstellenden terecht op www.fgnoviteiten.nl.

Informatie: www.vakbeursfacilitair.nl

Reageren?