King Nederland en ISS zetten samenwerking voort

King Nederland en ISS Facility Services in Nederland hebben onlangs hun handtekening gezet onder een verlenging en uitbreiding van het huidige contract. Naast de distributie van schoonmaakmiddelen en –materialen voor de ISS-locaties in Nederland, is King vanaf nu ook verantwoordelijk voor de inkoop van een groot deel van het assortiment. 
 
De samenwerking, waarbij King voor ISS de landelijke distributie verzorgt van schoonmaakmiddelen en –materialen, bestaat al jaren. Daarnaast verzorgt King een pakket aan klantspecifieke diensten waaronder een opstartservice. Met deze service worden nieuw op te starten locaties van ISS voorzien van op maat samengestelde werkwagens en worden panden op werkkastniveau voorzien van de benodigde voorraad.

‘We willen goede relaties met onze partners, onderaannemers en leveranciers zoals King Nederland graag behouden’, aldus algemeen directeur van ISS Maarten van Engeland.

Wereldwijde inkooppositie

Mario Bussink, Business Manager Cleaning bij King: ‘Als onderdeel van de internationale Bunzlgroep heeft King een uitstekende positie in de markt voor een samenwerking met landelijk opererende schoonmaakbedrijven.

‘Door de combinatie van een wereldwijde inkooppositie, een geavanceerd distributiecentrum en een landelijk logistieke dekking, kunnen wij in de behoefte van ISS voorzien en is een groot deel van de supply chain aan King uitbesteed.

‘Door onze expertise op het gebied van schoonmaak hebben wij diensten op maat ontwikkeld die schoonmaakbedrijven helpen om het rendement binnen hun organisatie te verbeteren. Hierbij valt te denken aan slimme logistieke oplossingen zoals de opstart- en retourservice, innovatieve producten én concepten in het kader van MVO en efficiënter werken.

‘Maar ook digitale koppelingen met bestelsystemen en budgetbewaking per pand behoren tot de mogelijkheden. In de samenwerking met ISS kunnen wij deze diensten optimaal inzetten en daar zijn wij trots op’. Daarbij houden ISS en King de ontwikkelingen in de schoonmaakmarkt scherp in de gaten.

Albert Jan Cosijn, Country Procurement Manager bij ISS, ziet de toekomst samen met King waarin interessante verbeteringen worden gerealiseerd, vol vertrouwen tegemoet. ‘We proberen door deze innovaties de onnodige kosten uit de keten te halen en verder te optimaliseren op het gebied van MVO’.

Op de foto: Ron van Zoelen (Key Accountmanager King), Mario Bussink (Business Manager King), Albert Jan Cosijn (Country Procurement Manager ISS), Maarten van Engeland (Algemeen Directeur ISS).

Informatie: www.king.nl, www.bunzl.nl 

 

Reageren?