OSB op pad om OSB-Keurmerken uit te reiken

OSB-Keurmerk

OSB (Ondernemersorganisatie Schoonmaak- en Bedrijfsdiensten) heeft de afgelopen dagen bij een aantal leden het nieuwe OSB-Keurmerk deurbord uitgereikt. Dat gebeurde bij Mommers Schoonmaakservice (Nieuwerkerk aan den IJssel), Glazenwassersbedrijf Van Elten (Rotterdam) en De Zwart facilitaire diensten (Lisse).

OSB introduceerde dit keurmerk op 1 januari jl. Het OSB-Keurmerk brengt de kwaliteit en betrouwbaarheid van schoonmaak- en glazenwasserbedrijven in beeld. Het OSB-Keurmerk moet zorgen voor meer transparantie in de markt, en leiden tot verdere professionalisering en duurzaamheid van de branche.

Brede vakkennis

Aan de introductie van het keurmerk is door de brancheorganisatie en de leden afgelopen twee jaar gewerkt. Bij OSB-Keurmerk bedrijven zijn opdrachtgevers ervan verzekerd dat deze bedrijven brede vakkennis hebben, de administratie op orde hebben, belasting en premies betalen, eerlijk zaken doen en over de juiste verzekeringen beschikken.

Het OSB-Keurmerk voor de schoonmaak- en glazenwasserbedrijven bestaat uit drie onderdelen: de NEN 4400-1 norm, de Code Verantwoordelijk Marktgedrag en enkele schoonmaakspecifieke eisen.

Rob Bongenaar

Rob Bongenaar, directeur OSB: “Ik ben er trots op dat een groot deel van de leden nu in het bezit is van het OSB-Keurmerk en ik reik met veel plezier persoonlijk de nieuwe deurborden uit. De branche legt zich als één van de eerste branches in Nederland strenge normen op en heeft daarin het afgelopen jaar op eigen initiatief fors geïnvesteerd.”

Informatie: www.osb.nl, www.osb-keurmerk.nl

Reageren?