Nieuwe kleurstelling voor Kärcher-producten

Karcher - kleurwijziging

De fabrikant van reinigingsapparaten Kärcher realiseert de tweede omvangrijke kleurwijziging in zijn geschiedenis. Net als bij de verandering van hamerslag-blauw naar geel in 1974 betekent dit meer dan alleen nieuwe uiterlijke kenmerken: de vanaf nu in antraciet geleverde apparaten voor de professionele toepassingen maken deel uit van een nieuwe strategische klantenbenadering.

‘De doelstelling om te voldoen aan de totale behoeften van onze klanten staat bij ons centraal. Daarbij vervult de nieuwe kleurstelling een belangrijke functie, omdat klanten zich daardoor bij het kiezen van apparatuur gemakkelijker kunnen oriënteren’, verklaart Hartmut Jenner, voorzitter van de raad van bestuur van Kärcher.

‘De verwachtingen die klanten van ons merk hebben, vormen het uitgangspunt en doel van ons denken en handelen.’

Veranderingsproces

‘De eerste stap in dit veranderingsproces hebben wij al in 2010 gezet, toen we voor de schoonmaakbedrijven op de nieuwe kleur zijn overgeschakeld. De resultaten van marktonderzoek en de positieve omzetontwikkeling in dit segment tonen aan dat het wijzigen van de kleur de juiste beslissing was, en in overeenstemming met de wens van de klanten’, zegt Markus Asch, vicevoorzitter van de raad van bestuur en verantwoordelijk voor de Professional Products.

Onderscheid professioneel assortiement en particulier aanbod

Het nu doorgevoerde optische onderscheid tussen het professionele assortiment en het aanbod voor particuliere gebruikers, voor wie het bekende Kärcher-geel blijft bestaan, biedt ook de vakhandel een voordeel; de handelaar kan de klanten bij het kiezen van de juiste machine voortaan eenvoudiger adviseren.

Daarnaast hebben de antracietkleurige apparaten het voordeel dat ze onopvallend in de omgeving worden opgenomen. Ook is de kleur niet gevoelig voor verontreiniging, waardoor ze minder vaak gereinigd hoeven te worden.

Bovendien is bediening en onderhoud volgens de fabriant bijzonder eenvoudig dankzij de kleurondersteunde gebruikersinterface: alle bedieningselementen die nodig zijn voor het reinigingsproces zijn in geel uitgevoerd; alles wat te maken heeft met onderhoud en service in lichtgrijs.

Informatie: www.karcher.nl

Reageren?