Zep Inc. neemt Car Wash divisie Ecolab over

Zep Industries

Zep Inc. heeft de Car Wash divisie van Ecolab overgenomen. Met deze overname is een bedrag gemoeid van circa 120 miljoen dollar. Zep, als totaalleverancier van reinigings- en onderhoudsproducten, wil de divisie van Ecolab combineren met enkele reeds bestaande divisies tot een algehele divisie ‘Zep Vehicle Care’.

Deze divisie moet een complete lijn reinigings- en onderhoudsproducten leveren aan onder meer professionele wasstraten. Denk aan verschillende zepen, polishes en luchtverfrissers.

Extra omzet

Zodra de integratie van alle divisies is afgerond, rekent Zep Inc op een extra omzet tussen de 150 en 200 miljoen dollar op jaarbasis. Met deze divisie streeft het bedrijf ernaar om zowel in Amerika als in Europa marktleider te worden op het gebied van Automotive en Car Wash reinigingsproducten.

Zep Industries

Zep Industries BV, gevestigd te Bergen op Zoom, is een van de grotere totaalleveranciers in Nederland als het gaat om reinigings- en onderhoudsproducten en levert met name aan de B2B-markt. Het bedrijf heeft hiervoor een 40-tal vertegenwoordigers in vaste dienst.

In haar eigen productiefaciliteit te Bergen op Zoom wordt het grootste gedeelte van de producten  geproduceerd. Vanuit het kantoor te Bergen op Zoom wordt tevens de gehele Benelux en Duitsland aangestuurd met in totaal 92 vertegenwoordigers. Zep Industries maakt onderdeel uit van het Amerikaanse beursgenoteerde Zep Inc.

Reageren?