FGNoviteitenprijs 2013 voor Rendisk Flex WasteDispo van Metos

Vakbeurs Facilitair

Tijdens de eerste dag van de Vakbeurs Facilitair in de Bossche Brabanthallen heeft Metos met de Rendisk Flex WasteDispo de FGNoviteitenprijs 2013 gewonnen.

De Rendisk Flex WasteDispo is een compleet nieuw concept om kosten te besparen in de grootkeuken. Met dit innovatieve sorteersysteem voor organisch afval, wordt het aantal handelingen in de keuken fors teruggebracht.

Het volume van voedselafval wordt met tachtig procent gereduceerd. Het systeem transporteert de voedselresten door middel van vacuümtechniek en brengt de CO2-emissie drastisch terug.

Voedselresten getransporteerd

Juryvoorzitter Frans Jozef van der Heijden: ‘In de Rendisk Flex WasteDispo heeft de jury een milieuvriendelijke, efficiënte en hygiënische combinatie van meer verzamelpunten – in bijvoorbeeld de voorbereidingskeuken, de warme keuken, de koude keuken, de spoelkeuken en eventueel de pantry annex kleine keuken – in één afvoersysteem aangetroffen.

‘Door leidingen van slechts 50 mm worden alle voedselresten naar een centraal opslagpunt in het gebouw getransporteerd en daar vacuüm opgeslagen voor definitieve afvoer.

Duurzaam en winstgevend

Door het gebruik van de Rendisk Flex WasteDispo wordt mede een bijdrage geleverd aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Er wordt minder gelopen, minder gesjouwd en het digitaal logboek houdt de afvalstromen ook nog eens bij.

‘Naar het oordeel van de jury kwamen in deze noviteit zo goed als alle categorieën nog een keer samen om door te scoren op de punten mensvriendelijkheid, duurzaamheid, hygiëne en energiebesparing. ‘Daarnaast is het product winstgevend in de markt te zetten’, aldus Van der Heijden.

Voor de FGNoviteitenprijs 2013 waren zes producten genomineerd in evenzoveel categorieën: Mens, Werkplek, Fysieke werkomgeving, Technische werkomgeving, Veilige werkomgeving en Gebouwbeheer.

Er werd voor het eerst een volstrekt open inschrijving gehanteerd, wat leidde tot een verdubbeling van het aantal inschrijvingen.

Genomineerden FGNoviteitenprijs

De overige genomineerden waren: ‘Lunch to you’ van temp-rite International Holding (multifunctionele gekoelde budgetwagen), Prymos spraybrandblusser van Prymos Nederland, de Ergoshape ‘orthese’ kussens van Health2work, E-tegel trillingsenergie van Grijsen park & straatdesign en de RS PRO LED S1 lichtarmatuur van Van Spijk. De jury bestond uit Frans Jozef van der Heijden, voormalig Tweede Kamerlid en ex-voorzitter van de vereniging Facility Management Nederland, Ton Rooijakkers (directeur HoLaPress Congresbureau), Peter van Oosten (directeur StarConsult) en Henny Brullemans (voormalig facilitair manager en hoofd logistiek bij de Koninklijke Landmacht).

Informatie: www.fgnoviteiten.nl

Reageren?