Koos Stuyvers: Passie

Professioneel Schoonmaken 4, 2011

De meeste glazenwassers hebben hart voor hun vak. Het is een baan met uitzicht, die velen niet in willen ruilen voor een saaie baan. Je werk verschilt van dag tot dag.

Als glazenwasser ga je steeds op pad naar andere mensen en werkplekken. Lekker buiten werken, zonder dat er een baas op je vingers staat te kijken. Zelf beslissingen en initiatief nemen: heeeeeeeeerlijk.

Opleiding

Hiernaast is het merendeel van de glazenwassers vakopgeleid. Dit betekent dat ze weten wat ze moeten doen en hoe dit op een veilige en gezonde manier gerealiseerd kan worden.
Tja, en mocht er dan toch een kink in de kabel komen en het plezier verdwijnen, dan is er altijd wel weer een training of cursus of een brede informatiebron die je passie helpt terug te vinden. Zo ook tijdens de komende editie van de Glazenwassers & Gevelbehandelaars Vakbeurs.

Op dinsdag 17 mei 2011 zal de training Fish! diverse malen op de beursvloer worden aangeboden. Hier kan geheel vrijblijvend aan worden deelgenomen. Fish! is een training om meer passie in het werk te leggen, om zo je personeel of product naar een hoger plan te tillen. Het is een concept dat voortkomt uit een Amerikaanse viswinkel, (het stinkt alleen niet) waar ze op een andere manier zijn gaan kijken naar hun product en de verkoop daarvan. Beleving, passie en gedrag zijn de drie pijlers in het concept.

Glasbewassing

Toch maar even kijken of de Amerikaanse beleving op ons nuchtere Hollanders effect heeft. En of iedereen die in een dippie zit, bijvoorbeeld door de enorme prijsconcurrentie, er energie van krijgt.

Ik hoop als uw voorzitter van OSB-segment Awog in ieder geval van harte dat iedereen het glazenwassersvak een warm hart toe blijft dragen. En uiteraard op 17 of 18 mei een kijkje komt nemen bij mijn passie: glasbewassing!

Koos Stuyvers
Voorzitter OSB-segment AWOG

Reageren?