Nieuwbouw distributiemagazijn Americol

Americol - distributiemagazijn

In december 2012 nam Americol het nieuwe distributiemagazijn in gebruik, waarmee de opslagcapaciteit met ruim 3.000 (pallet) locaties wordt uitgebreid en de productie efficiency verder wordt doorgevoerd.

Americol is opgericht in 1879. Als onafhankelijke onderneming ontwikkelt en produceert Americol reinigingsproducten, desinfecteermiddelen en onderhoudsproducten voor industriƫle toepassingen.

Opslag reinigingsproducten

Het distributiemagazijn is gebouwd volgens de PGS 15 richtlijnen, waarmee Americol ruimschoots voldoet aan de voorschriften met betrekking tot brandveiligheid, arbeidsveiligheid en milieuveiligheid voor ongelimiteerde opslag van reinigingsproducten, desinfectiemiddelen en onderhoudsproducten.

Private label producten

Private label producten zijn in elke gewenste hoeveelheid leverbaar. Als full-service private label producent verzorgt Americol het volledige proces van productontwikkeling, kwaliteitsbeheer, inkoop en voorraadbeheer, productie, distributie en wet- en regelgeving. Technisch geavanceerde productiemiddelen waarborgen een flexibele productie en een snelle service.

Het laboratorium van Americol is de broedplaats voor innovatieve nieuwe producten, die rekening houden met de steeds verdergaande technische, dermatologische, ecologische en cosmetische ontwikkelingen.

Groeistrategie

De afgelopen jaren heeft Americol ruimschoots geĆÆnvesteerd in productiemiddelen, huisvesting, automatisering en het personeel. Ingebruikname van het nieuwe distributiemagazijn onderstreept de groeistrategie van Americol en draagt bij aan de verdere optimalisatie van de productieprocessen en de dienstverlening.

Informatie: www.americol.nl

Reageren?