SVS-docent André de Reus doceert schoonmaken in Niger

SVS - Andre de Reus in Niger

Een schoonmaakopleiding in Afrika? SVS-docent André de Reus draait er zijn hand niet voor om. Hij reisde in januari naar Niger en leerde zo’n tien schoonmaakmedewerkers van het Palais des Congrès in hoofdstad Niamey meer over effectief schoonmaken.

André de Reus verzorgde in Niger een cursus vergelijkbaar met de SVS-opleiding Instructie bij Introductie. Hij deed dat namens PUM. Deze non-profitorganisatie koppelt bedrijven uit ontwikkelingslanden, op hun verzoek, aan Nederlandse professionals die hun jarenlange ervaring vrijwillig inzetten voor een betere wereld.

Effectief dweilen

De Reus behandelde wat eenvoudige theorie en doorliep in tweetallen de praktijk: interieuronderhoud, sanitaironderhoud en vloeronderhoud. SVS-docent De Reus: “Uiteraard met technieken die hier al lang achterhaald zijn. Van stofwissers hebben ze bijvoorbeeld nog nooit gehoord. En mopemmers met pers kennen ze ook niet. Dus leerde ik hen effectief dweilen met behulp van meerdere schone dweilen en een vloertrekker.”

Professioneel schoonmaker

Alle tien deelnemers kregen mede namens SVS een certificaat uitgereikt. De Reus: “Ze glommen van trots en waren heel blij nu te kunnen aantonen dat ze ‘professioneel schoonmaker’ zijn! Kortom, een prima geslaagde PUM-opdracht.”

Informatie: www.svs-opleidingen.nl, www.pum.nl

Reageren?