Ron Meyer: De Rolluikslopers!

Professioneel Schoonmaken 4, 2011

U kent het wel. Van die huizen waar continue de rolluiken omlaag zijn. En als die ondingen dan eens niet het zicht lijken te belemmeren, blijken er gordijnen achter te zitten. Potdicht. Een bunker is er niets bij. De schoonmaaksector is ook zo’n huis. Hoe gezond kan het in zo’n huis zijn?

Als het stinkt, moeten de ramen en deuren wagenwijd open. Grootmoeders wijsheid. Iedereen die in huis de handjes uit de mouwen steekt, kent die eeuwenoude truc. Frisse lucht. Licht. Openheid. Het doet de mens goed. Het laat de mens voelen dat ‘ie leeft.

Prijzenoorlog

De prijzenoorlog in de schoonmaak leeft ook. In alle heftigheid. Bij de gratie van alle partijen die er aan mee doen. Die prijzenoorlog stinkt. Aan alle kanten. Slecht voor de kwaliteit, slecht voor de uitstraling en slecht voor de mensen. Slecht, slecht, slecht.
Als de prijzenoorlog stinkt, moeten de ramen en deuren open. Wagenwijd.

Wie stimuleren de ranzige prijzenoorlog? Aan welke aanbesteding zit een luchtje? Neem uw verantwoordelijkheid! Nog eens 25 procent goedkoper kan niet meer. Omzet terugbetalen om überhaupt mee te mogen doen bij de volgende opdracht, is onacceptabel. Zwijgen is niet langer een optie. Voordat de ramen en deuren open gaan, moeten eerst de rolluiken weg.

Bij de Vakbond van Schoonmakers beunen we tegenwoordig bij. Als rolluikslopers. Voor al uw tips en informatie over hypocriete grote opdrachtgevers en hun stinkende gedrag. Vertel ons wat er gebeurt achter de rolluikjes. Dan slopen wij ze voor u.

Ron Meyer
Vakbondsbestuurder Schoonmaak bij FNV Bondgenoten

r.meyer@bg.fnv.nl
Twitter: @MeyerRon

Reageren?