Koos Stuyvers: Ambachten gepromoot

Professioneel Schoonmaken 5, 2011

Jaarlijks werkt Hoofdbedrijfschap Ambachten (HBA) hard aan de promotie van ambachtelijke beroepen. De Week van het Ambacht blijkt een prachtige manier te zijn om de aandacht te vestigen op vele, verschillende ambachtelijke beroepen. Ook de glazenwassersbranche is aangesloten bij het HBA.

Reden voor OSB om dit jaar de beroepen in de branche te promoten. Na een mooie opening in het stadion van ADO Den Haag waren er bijeenkomsten voor jongeren (scholieren) en werkzoekenden. Iedere dag op een andere locatie om zo door promotie voor instroom te zorgen (opleidingen en werk).

Hoogwerker

Dit jaar hebben meerdere bedrijven de beroepen in de branche gepromoot. Door enthousiast uitleg te geven, door materialen (tasjes, informatiebrochure, et cetera) uit te delen, door te begeleiden bij het glazenwassersspel of door bezoekers mee te nemen in de hoogwerker.

Ook vanuit de media was er de nodige aandacht voor de verschillende bijeenkomsten in Den Haag, Nieuwegein, Hengelo, Hoogeveen, Eindhoven en Dordrecht. Zowel tv, radio als schrijvende pers is op bezoek geweest. Onze branche is in ieder geval gepromoot op Radio 1 en Omroep Brabant. Gratis reclame voor mooie beroepen!

Awog

Als voorzitter van OSB-segment Awog en bestuurslid van HBA kon ik zelf natuurlijk niet achterblijven. Ons bedrijf was in Dordrecht. Bij dezen wil ik ook de andere bedrijven hartelijk danken voor hun inzet! Hopelijk komen ook bij de komende vakbeurs de specialismen glasbewassing en gevelbehandeling goed in beeld. Voor iedereen een schone taak weggelegd.

En volgend jaar…dan komt er waarschijnlijk weer een Week van het Ambacht. Een aanrader.

Koos Stuyvers
Voorzitter OSB-segment AWOG

Reageren?