Vendor op de Zorgtotaal beurs

hand-hygiene

Op 13, 14 en 15 maart neemt Vendor deel aan de Zorgtotaal beurs in de Jaarbeurs Utrecht. Tijdens deze beurs introduceert Vendor het communicatiepakket voor de zorg waarin het thema ‘Handen wassen redt levens’ centraal staat.

In zorg- en welzijnsinstellingen speelt hygiëne een cruciale rol. Bij een tandartspraktijk, gezondheidscentrum, ziekenhuis, verpleeg- of verzorgingshuis, moet de hygiëne scherp in de gaten gehouden worden om het gevaar op kruisinfectie tussen patiënten, personeel en bezoekers te voorkomen. Eén van de belangrijkste behoeften in de zorg is optimale handhygiëne. Naast het op de juiste manier wassen van de handen, is het drogen ervan uiterst belangrijk om verspreiding van bacteriën te voorkomen. Uit onderzoek¹ blijkt dat papieren handdoeken de meest hygiënische oplossing is voor het drogen van de handen.

Handhygiëne redt levens

Vendor biedt speciaal voor zorginstellingen een communicatiepakket om de hygiëne te verbeteren en een cultuurverandering op het gebied van handenwassen te realiseren. Het communicatiepakket bestaat uit diverse onderdelen die zorgpersoneel, patiënten en bezoekers bewust maken van het feit dat handhygiëne levens redt. 80%² van de besmettingen ontstaat immers via de handen. Al bij de entree van de zorginstelling worden bezoekers uitgenodigd om hun handen te desinfecteren met handalcohol. Via diverse communicatiemiddelen, waaronder posters in de handdoek- en toiletrol automaten, legt Vendor uit hoe men op een juiste manier handen wast en hoe belangrijk dit is.

Een prettige sfeer en positieve beleving voor patiënten en bewoners

Met een uitgebreid assortiment aan luchtverfrissers en parfums biedt Vendor patiënten, personeel en bezoekers een prettige geurbeleving. Uit diverse onderzoeken is gebleken dat geur belangrijk is voor het bestrijden van pijn en angsten. Verder streven verpleeg- en verzorgingstehuizen naar een zo aangenaam mogelijk verblijf van patiënten en bewoners. Een warm thuisgevoel staat voorop. Vendor levert toilethygiëne automaten en dispensers in iedere huisstijlkleur, zodat het toilet een eigen en unieke uitstraling krijgt. Deze geur- en sfeerbeleving vinden bezoekers ook terug op de stand.

Vendor is tijdens de Zorgtotaal beurs te bezoeken op stand 7.F032 (hal 7).

Over Vendor
Vendor, vanaf 1961 toonaangevend op het gebied van toilethygiëne, levert haar concepten in meer dan 30 landen. Zowel de automaten als de verbruiksgoederen worden in eigen beheer ontwikkeld en geproduceerd, geheel conform ISO 9001 en 14001. Vanuit regionale servicedepots bedient Vendor dagelijks vele duizenden klanten met een hoogwaardige en stipte dienstverlening.

Meer informatie: www.vendor.nl

Reageren?