Asito en ROC van Twente vergroten kansen medewerkers

Asito

Asito en het ROC van Twente zijn een pilot gestart om medewerkers een 1-jarige mbo-opleiding tot Arbeidsmarkt geKwalificeerd Assistent (AKA) te geven. Daarnaast krijgen zij de schoonmaakvakopleiding.

Deze gecombineerde opleiding verhoogt de professionaliteit van de Asito-medewerkers en geeft hen meer kansen om zichzelf te ontwikkelen.

Communiceren

Medewerkers die de opleiding afronden, ontvangen een erkend mbo-diploma niveau 1. De mogelijkheid bestaat om door te stromen naar niveau 2 en 3. Tijdens de opleiding leren de cursisten o.a. om goed te communiceren op de werkvloer, de omgang met klanten te verbeteren en wat hun rechten en plichten als werknemer zijn.

Daarnaast is er aandacht voor taal- en rekenvaardigheid. Allemaal thema’s die van belang zijn binnen hun werk, maar ook in hun privésituatie.

Tijdsinvestering

Marc Cornelese, personeelsmanager bij Asito: ‘Deze opleiding wordt gefaciliteerd door Asito en het ROC van Twente. Een deel van de uren wordt ook vergoed. Van de cursisten wordt een tijdsinvestering gevraagd en natuurlijk hun inzet. Dit programma past in de doelstelling van Asito om de zelfredzaamheid van haar medewerkers te stimuleren.’

Rick Damveld, accountmanager bij het ROC van Twente: ‘Dit soort opleidingen verbetert het toekomstperspectief voor de deelnemers. Ze hebben meer kans om door te stromen naar een vervolgopleiding of andere functie bij hun werkgever. Dit initiatief met Asito is een mooi voorbeeld van hoe het ROC met het bedrijfsleven samenwerkt.’

Informatie: www.asito.nl

Tags:,

Reageren?